Verktøylinje mot "phishing"-angrep

Britiske Netcraft har utviklet en verktøylinje for IE som skal gjøre det enklere å avsløre svindelforsøk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. des. 2004 - 08:49

For å hjelpe Windows-brukere med å avsløre phishing, det vil si organiserte forsøk på å få folk til å oppgi personlige opplysninger ved å lokke dem gjennom e-post til bestemte lenker med fristende tilbud, har britiske Netcraft utviklet en egen verktøylinje for Internet Explorer i Windows 2000 og nyere.

Selskapet har i mange år drevet en tjeneste som blant annet forteller brukerne hva slags programvare som benyttes av de ulike nettstedene på weben. Dette inkluderer også informasjon om hvilket land serveren trolig befinner seg i.

Dette, i tillegg til tilbakemeldinger fra brukerne av verktøylinjen, skal kunne beskytte brukerne mot svindel- og phishingforsøk.

Netcraft Toolbar, som verktøylinjen kalles, viser fram flagget til det landet webserveren er plassert i, året for når domenet først ble oppdaget av Netcraft, samt hvilken rangering Netcraft har gitt nettstedet, basert på antall besøk. Når en URL som tilsynelatende er til banken din, viser seg å være knyttet til en server i en tidligere sovjetisk stat, er det grunn til bli mistenksom.

Så snart en bruker rapporterer om en URL som benytter til phishing, vil denne URL-en blokkeres for de andre brukerne av verktøylinjen. Brukerne kan også melde om URL-er som ikke skulle ha vært blokkert. Netcraft skal i tillegg ha rutiner for å avsløre falske rapporter.

    Les også:

Verktøylinjen skal også fange opp blant annet URL-er som inneholder tegn som aldri brukes til annet enn i forlede. Den sørger også for at navigasjonskontrollene til nettleseren ikke kan skjules i popup-vinduer, noe som gjerne benyttes for å hemmeligholde den faktiske URL-en til websiden som vises.

Verktøylinjen inneholder i tillegg direktelenker til Netcrafts andre tjenester.

Netcraft Toolbar kan lastes ned fra denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.