Verner Exchange-brukere fra skyen

Oppgradert tjeneste fra Panda mot spam og ondsinnet kode.

Verner Exchange-brukere fra skyen
Skjermbilde fra Cloud Office Protection Advanced, med vern av Exchange-tjenester. Bilde:

IT-sikkerhetsselskapet Panda Security satser på å levere sine tjenester gjennom nettskyen. I dag kunngjør de ut nytt produkt: Cloud Office Protection Advanced.

Tjenesten skal stoppe uønsket e-post og hindre smitte og spredning av ondsinnet kode.

Ifølge Panda er dette den første skybaserte sikkerhetstjenesten for Exchange med teknologi for å hindre spredning av ondsinnet kode gjennom USB-enheter knyttet til brukernes pc-er. Organisasjoner som benytter seg av tjenesten, vil kunne sette og håndheve regler for tilgang til og bruk av enheter som USB-minne, digitale kameraer, DVD-er og så videre.

Ondsinnet kode som fanges opp av løsningen, plasseres i karantene i sju dager, i en såkalt «malware freezer», før det slettes automatisk. Denne ordningen gjør det mulig å gjenfinne og gjenopprette «falske positiver».

Tjenesten håndterer alle organisasjonens e-postbrukere og Exchange-servere, og tilbyr en personlig brannmur som kan administreres lokalt eller sentralt. Drift og overvåking av pc-er og servere er integrert i selve tjenesten. Oppdatering skjer automatisk for alle servere og pc-er, gjennom en ordning som skal kreve minimalt med båndbredde. Betaling skjer på abonnementsbasis. Tjenesten skal ikke kreve investeringer i infrastruktur eller i spesialisert personell.

I Norge er det Virosafe som tilbyr teknisk support til Panda-kunder.