Verner ikke amerikanske arbeidsplasser

Steve Ballmer må svare for jobbkutt.

Verner ikke amerikanske arbeidsplasser

Steve Ballmer må svare for jobbkutt.

Bare det siste året har hele 2,6 millioner arbeidsplasser forsvunnet i USA. De siste månedene alene forsvant det 1,9 millioner jobber.

Microsoft kunngjorde i januar at de vil kutte 5.000 jobber.

Den republikanske senatoren Charles Grassley stiller nå spørsmålet om ikke verdens største programvareselskap bør forholde seg til de amerikanske retningslinjene og verne egne ansatte i forhold til dem med utenlandsk visa.

Det er ingen ting som tyder på at Microsoft vil verne amerikanske innbyggere. Tvert imot antyder de at prosenten av ansatte med såkalt H-IB visum vil opprettholdes på samme nivå.

Utlendinger som vil jobbe i USA må søke om H-1B visum som gjelder for tre år og kan fornyes en gang med ytterligere tre år.

H-1B visumet gjør det mulig for amerikanske selskaper og universiteter å ansette arbeidssøkende fra andre land som har kompetanse på særområder.

Nå krever Grassly at Microsoft blir mer konkret i hva de gjør framover.

- Jeg vet fortsatt svært lite om hvordan Microsoft vil beskytte amerikanske arbeidsplasser i forhold til dem med H-1B visum, sier Grassley ifølge Yahoo.com.

H-1B ansatte utgjør snaue 15 prosent av den amerikanske arbeidsstaben i Microsoft.

Grassley har rettet spørsmålet direkte til Microsofts toppsjef Steve Ballmer der han ber om en detaljert beskrivelse av hvilke jobber som skal kuttes og en oversikt over hvem som må gå i forholdet mellom amerikanske ansatte og av utenlansk arbeidskraft.

På tirsdag kom svaret. Her forteller Microsoft at de skal opprette opptil 3000 nye jobber på innovasjon og forskning, og at det reelle jobbkuttet dermed bare vil dreie seg om mellom 2.000 til 3.000 jobber.

Til toppen