Verre enn fryktet i Ericsson

Marerittet fortsetter for Kurt Hellström. Ericsson fikk et resultat før skatt på minus 3,9 milliarder svenske kroner i tredje kvartal, mens det var ventet minus 3,6 milliarder kroner.

Ericssons omsetning i tredje kvartal endte på 33,5 milliarder kroner, mens konsensus ifølge estimater fra svenske SME Direkt, lå på 33,85 milliarder, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.no.

Driftsresultatet endte på 3,4 milliarder kroner, mot ventet 2,89 milliarder svenske kroner.

Ifølge Ericsson er det store kostnader i forbindelse med oppsigelsene som i hovedsak har gitt det større enn forventede underskuddet

- På kort sikt er utsiktene for bransjen fortsatt usikre. Mange operatører har nå valgt en mer gradvis utbygging av 3G eller satser på færre markeder. Men vi ser også konsolideringer, omstruktureringer og et mer brukelig regelverk, som vi tolker som positive tegn på en begynnende markedsstabilisering, sier konsernsjef Kurt Hellström.

Ericsson melder om en ordreinngang på 25,9 milliarder i kvartalet, men må se ordreboken falle videre på grunn av kansellerte ordrer. Det er ble avblåst ordrer for 5,4 milliarder kroner i kvartalet, i hovedsak tilknyttet utbyggingen av 3G-nett i Tyskland, slik at nettoen ble 20,5 milliarder, et fall på 46 prosent i forhold til i fjor.

Ericsson guider nå ned innen salg av mobilsystemer, mens de tidligere så et fall på mer enn 15 prosent i 2002, så sier selskapet at de nå ser et fall i denne omsetningen på 20 prosent.

Ericsson opprettholder sin prognose om et verdensomspennende salg av mobiler på 390 millioner enheter, det er på linje med Motorolas estimat, men ti millioner enheter lavere enn Nokias prognoser.

Les også:

Flere resultatsaker fra data- og telebransjen finner du på iMarkedets IT-seksjon.
Til toppen