RESULTATERFINANS

Versjon 1: Sammenbruddet slik Cell ser det

Konsulentselskapet Cell Network fikk ikke sin fusjon med Pixelpark. Da dette ble kjent gjennom en pressemelding fra Pixelpark, var Cells ledelse "besvikna" over sin vordende tyskerbrud. Her kan du lese Cells syn på hvorfor avtalen brøt sammen, og hvorfor man ville fusjonere i utgangspunktet.

Sigvald Sveinbjørnsson
9. nov. 2000 - 08:01

Cell Network hadde nettopp fått gjennom fusjonen med IT-konsulentene i Mandator. Kort tid etterpå kom meldingen om at det fusjonerte Cell/Mandator kastet seg utpå igjen: Denne gangen i en fusjon verdt 19 milliarder norske kroner med den tyske giganten Pixelpark.

Men så gikk ikke det. Drømmen om å skape et gigantisk selskap med mer enn 2000 ansatte brast.

Ifølge Cell brøt avtalen sammen ford eiierne i Cell/Mandator var bekymret for markedet, og det faktum at Pixelparks aksjekurs hadde falt dramatisk fra den dagen en fusjonsavtale ble utmeislet og fram til bruddet skjedde. I en pressemelding skriver Cell at de hadde tatt opp Pixelparks fallende aksjekurs, og ville forhandle videre på visse punkt i fusjonsavtalen de allerede hadde skrevet under på.

Så kommer plutselig meldingen fra Pixelpark om at fusjonen var avblåst.

Niklas Flyborg sa da til digitoday.no: - Jeg er virkelig overrasket over reaksjonen.

Flyborg fremholdt at han eller Cell/Mandator ikke hadde brutt noen avtale. Han stilte seg også uforstående til beskyldninger om avtalebrudd med Pixelpark-sjef Paulus Neef.

- Han ser det på sin måte, det må vi bare godta. Men vi har ikke gjort noe som er i strid med kontrakten, fremholdt Flyborg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.