Verver ungdommer til nazi-miljøet med hatspill

Rasister bruker i økende grad voldelige dataspill til å tiltrekke seg sympatisører, hevder amerikanske Anti-Defamation League (ADL).

Det er Wired News som omtaler ADL-rapporten, der det hevdes at amerikanske rasister nå utvikler og markedsfører voldelige og rasistiske dataspill for å tiltrekke seg ungdommen.

National Alliance og World Church of the Creator trekkes frem som grelle eksempler på grupper som satser på såkalte "White power games", dataspill der afrikanere, jøder og andre ikke-hvite betraktes som skadedyr som utelukkende fortjener en kule i pannen.

Wired forteller at det distribueres en rekke spill med titler som henspiller på etnisk rensing og tyskernes konsentrasjonsleirer fra andre verdenskrig, spill som har som hovedformål å tiltrekke seg ungdom med rasistiske og nazistiske sympatier.

- Ved hjelp av moderne teknologi lokkes unge dataspillere til å flørte med antisemittiske miljøer og fordommer de ellers ikke ville hatt noe med å gjøre, sier ADL-leder Abraham Foxman til Wired.

Til toppen