RESULTATERFINANS

Vestlands­selskap knaller til

Haugesundsbedriften Sysco opplever vekst som mange vil misunne.

Frank Vikingstad, adm. direktør i Sysco, er svært fornøyd med tallene for første halvår.
Frank Vikingstad, adm. direktør i Sysco, er svært fornøyd med tallene for første halvår. Bilde: Sysco
29. juli 2011 - 13:27

Fredag valgte Frank Vikingstad, daglig leder og største aksjonær i Sysco, å sende ut en pressemelding for å presentere tallene for første halvår.

Da årets seks første kalendermåneder var over satt selskapet igjen med en omsetning på 40 millioner kroner. I hele fjor endte omsetningen på 47 millioner kroner, mens første halvår i fjor endte omsetningen på 22,8 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på 3 millioner kroner i årets første halvår, rett over dobbelt så mye som samme periode i fjor. Veksten har kommet organisk, altså ikke ved oppkjøp av andre bedrifter.

I en pressemelding skriver selskapet at omsetningen har vokst med 80 prosent i årets første halvår kontra samme periode i fjor, og tilsvarende resultatvekst på 110 prosent.

75 millioner i år

Selskapet har nå passert 50 ansatte og har foreløpig kontorer i Bergen, Stavanger og Haugesund. Strategien er å være en ledende aktør i Norden på Oracle teknologi med fortsatt fokus på energisektoren, innen utgangen av 2014. Selskapet drifter og utvikler IT-løsninger med basis i Oracle-teknologi.

I år håper selskapet å omsette for 75 millioner kroner, som er en større vekst enn det selskapet har sett for seg tidligere.

Regner med travle tider

En av driverne for økt vekst i årene som kommer skal være innføringen av “Avansert måle- og styringssystem” (AMS)

–Forskriften krever automatisk måleravlesninger med timesoppløsning, men kvartersoppløsning skal også støttes. Innen kl. 09.00 neste dag skal måleverdiene være prosessert og ferdig kvalitetssikret tilgjengelig for tredjepart. Dette stiller meget høye krav til prosesser og utstyr, noe som nettopp er Sysco sin kjernekompetanse. Vi ser derfor for oss noen meget hektiske år fremover, skriver selskapet i en pressemelding.

Sysco omtaler seg som et ledende Oracle-miljø i Norge og i tillegg til konsulenttjenester er også selskapet forhandler av Oracle lisenser.

–Med Sysco sin dype fagkompetanse greier en ofte å få til gode lisensieringsløsninger for kunden. I og med oppkjøpet av Sun har Sysco også startet salg av Oracle maskinvare og programvare som komplette databaseløsninger. Vi ser stort potensial i denne satsingen fremover, sier administrerende direktør Frank Vikingstad i en kommentar.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.