JUSS OG SAMFUNN

Vet ikke om de vil betale bedrageri-bot

Siemens frykter å bli utestengt fra offentlige anbud hvis de erkjenner skyld gjennom å vedta boten.

16. jan. 2008 - 08:44

Siemens Business Services ble ilagt en foretaksbot på 9 millioner kroner etter at avsløringer om at de har overfakturert Forsvaret.

Økokrim ga selskapet frist til 15. januar med å vedta boten, men Dagens Næringsliv skriver at selskapet ikke har klart å bestemme seg om hvorvidt de vil betale den eller ikke, og de har fått innvilget en utsettelse til 1. februar.

- Vi trenger mer tid for å foreta den nødvendige gjennomgåelsen. Vi er først i løypa på dette området, og må utrede ulike konsekvenser av å vedta en slik bot, sier Anne Kathrine Slungård, styreleder i Siemens Norge, til Dagens Næringsliv.

Siemen nøler fordi Norge godkjente et nytt direktiv som forbyr det offentlige å inngå nye avtaler med selskaper som dømmes for økonomisk kriminalitet.

- Vi er særlig opptatt av det med å bli utestengt fra offentlige anbud. Vi vet ikke hva slags praksis man legger seg på, sier Slungård til Dagens Næringsliv.

Siemens har allerede tilbakebetalt 75 millioner kroner for overfaktureringen, så i den store sammenhengen er ikke selve boten størrelse noe stort økonomisk problem.

Hvorvidt en foretaksbot er alvorlig nok til å utestenge Siemens fra offentlige anbud er ikke avklart ennå.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.