Vet ikke om nye kutt rammer Nettavisen

I høst måtte 300 gå fra Lycos Europe, nå må enda 200 ansatte ut av Lycos-systemet. Sjefredaktør Odd Harald Hauge vet ikke om han må ta en ny runde med kutt i Norge.

I høst kom beskjeden at 300 medarbeidere måtte gå fra tyske Lycos Europe. Dermed måtte norske Nettavisen kutte ti personer, samtidig som medgründer Knut Ivar Skeid forlot selskapet.
I forrige uke sendte Lycos ut en ny melding om at de nedskalerer ytterligere for å oppnå et plussresultat på driften i fjerde kvartal i år. Det innebærer at hele organisasjonen skal ned fra 1.100 ansatte til 900. I tillegg reduserer selskapet markedsføringskostnader og lanserer et nytt, kostnadsbesparende nettverkskonsept.


Det er ikke presisert i pressemeldingen hvor kuttene skal skje, utover at de vil bli gjort i alle de europeiske nettverkene.

Sjefredaktør Odd Harald Hauge svarer 'vet ikke' når vi spør ham om Norge kommer til å bli rammet av ytterligere innstramninger.

- Dette kan gjelde oss også, men det avhenger av markedet generelt og våre egne økonomiske resultater, sier han. Nettavisen vil naturlig nok være i en mye bedre posisjon hvis de slutter å tape penger fra måned til måned.

Hauge mener imidlertid at det finnes andre virksomheter i Europa der det er mulig å kutte og effektivisere mer, slik som fire virksomheter i Frankrike som skal slås sammen til én og et stort hovedkontor i Tyskland.

Han kan heller ikke svare på om Nettavisens søsteravis Netzeitung, der samarbeidet først og fremst er av teknisk karakter, blir rammet av nedskjæringer.

Til toppen