RESULTATERFINANS

Veteran i norsk IT-bransje går på dagen

IT-Norges lengst sittende leder, Per Kveim i Software Innovation, er byttet ut av styret.

15. aug. 2006 - 09:18

Blant de både større børsnoterte og ikke-børsnoterte IKT-selskapene i Norge, har ingen sittet som toppleder så lenge som Per Kveim i Software Innovation.

Kveim har ledet selskapet som lager systemer for løsninger for dokumentadministrasjon helt siden 1988. Kveim var en medgründer i selskapet og eide tidligere en større aksjepost, men eier i dag bare rundt litt over en prosent av aksjene i selskapet.

Men i dag var det slutt. I en overraskende melding i dag morges forteller styret at Kveim har blitt byttet ut med nestkommanderende Sverre Kjenne.

"Styret i Software Innovation har kommet til avtale med konsernsjef Per Kveim om avslutning av hans arbeidsforhold. Kveim fratrer umiddelbart, men vil stå til disposisjon for rådgivning til styret og selskapets ledelse for en periode fremover", skriver styreformann Peter Pay i pressemeldingen.

At avgangen ikke var frivillige understrekes av neste setning i pressemeldingen:

"Styret ønsker i tiden fremover en høyere prioritering av lønnsomhet."

Årsaken er ikke vanskelig å se: Software Innovation har ikke blitt med på det markante oppsviget resten av den norske IT-bransjen har opplevd siden 2004.

Salget har falt fra 423 millioner i 2003, til 397 millioner i 2004 og videre ned til 384 millioner kroner i fjor. I 2003 tapte selskapet 29 millioner kroner og overskuddet i 2004 og 2005 var på svært beskjedne 0,8 og 1,6 millioner kroner.

Men det er ikke helt gitt at Kjenne får toppjobben - han er bare konstituert og " styret vil starte arbeidet med å rekruttere ny konsernsjef umiddelbart".

- Vi skal vurdere både interne og eksterne kandidater, forteller Pay til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.