JUSS OG SAMFUNN

VG har solgt seg ut av Top Jobs

Ledelsen i Topjobs Norge har allerede eid selskapet i fire måneder etter at VG og de tyske eierne solgte seg ut. Selskapet har samtidig skiftet fokus.

7. mai 2002 - 08:44

Ledelsen i Top Jobs on the Net Norway har overtatt selskapet 100 prosent fra Verdens Gang AS og tysk-sveitsiske Scout24 AG.

Overdragelsen skjedde allerede i desember 2001 opplyses det på selskapets egne hjemmesider. Nyhetene er imidlertid ikke gjort kjent av ledelsen i Top Jobs on the Net Norway før nå.

I en pressemelding skriver de at det er administrerende direktør Rune Eidskrem og markedssjef Joakim Halvarsson som har overtatt 100 prosent av aksjene. Selskapet har skiftet navn til Topjobs Norge AS.

Mens selskapets hovedsatsing tidligere var en markedsplass for stillingsannonser på Internett, med fokus på ledere, er det i dag et publiseringsverktøy som frontes.

Det er gratis for bedriftene å annonsere på Topjobs, men bedriftene betaler for å bruke kandidat- og publiseringsverktøyet, avhengig hvor lenge bedriftene velger å være tilknyttet tjenesten. Bedriftene som bruker kandidat og publiseringsverktøyet skal enkelt kunne svare store mengder jobbsøkere med ett tastetrykk.

Rune Eidskrem sier til digi.no at de gamle eierne slettet all gjeld i selskapet før overtakelsen. Han vil ikke si noe om summen de to nye private eierne måtte betale, men etter det digi.no forstår, lå kjøpesummen på rundt én million kroner.

Topjobs har siden starten i Norge gått med store underskudd, men Eidskrem mener at den tiden nå er over. Han og kollegaen har tatt opp lån for å drive selskapet videre og mener at de er i rute.

- Vi er der vi skal være. Vi er blitt et programvareselskap hvor vi har verktøy som kan håndtere kandidater og effektivisere prosesser internt i bedrifter, sier han. Topjobs har i avtalen sikret seg en to års markedsføringsavtale med sine tidligere eiere i VG, men satser ikke primært på å vedlikeholde og selge annonser på markedsplassen lenger.

- Kundene våre får gratisoppføringer på Topjobs i pakkeløsningene vi tilbyr, sier han. På det meste hadde selskapet 18 ansatte og svidde av to millioner kroner i måneden. Programvaren de selger, har kostet 50 millioner å utvikle og drives i Norge på lisens fra Top Jobs i England. Det betales en månedlig avgift og en royalty til rettighetshaverne på de britiske øyer.

Topjobs er altså blitt en leverandør og kan nå levere programvaren også til tidligere konkurrenter som StepStone, FINN.no og Jobline/Monster.

I dag er det igjen fem ansatte i det norske selskapet, og Eidskrem mener de dermed har funnet det rette kostnadsnivået for videre drift.

Overtakelsen og refokuseringen kommer knapt som en overraskelse etter at Scout24 mot slutten av fjoråret uttalte til digi.no at de vurderte hva de skulle gjøre med den norske tjenesten etter at den svenske gikk konkurs. Sammen med VG, har Top Jobs blitt drevet som et joint venture i Norge siden 1999.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.