VG: Høyre vil la PST lagre ytringer på nett

Høyre fremmer nå egne forslag i Stortinget for å gi PST adgang til å masselagre informasjon fra åpne kilder.

Ine Marie Eriksen Søreide (H), som er leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, vil gi PST nye metoder til å lagre informasjon fra åpne kilder på nett.
Ine Marie Eriksen Søreide (H), som er leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite, vil gi PST nye metoder til å lagre informasjon fra åpne kilder på nett. Foto: Beate Oma Dahle/NTB
29. nov. 2022 - 09:10

Høyre mener at PST må få lov til å lagre, systematisere og analysere større mengder åpent tilgjengelig informasjon fra nettet, som nettavisartikler, åpne offentlige registre, åpne diskusjoner i sosiale medier, kommentarfelt og blogger, skriver VG.

I forslaget Solberg-regjeringen sendte på høring i oktober 2021, men som Støre-regjeringen foreløpig ikke har fremmet for Stortinget, så man for seg at PST kunne lagre materiale inntil 15 år.

– Vi er i en krevende sikkerhetspolitisk situasjon. Derfor ønsker vi å gi Politiets sikkerhetstjeneste noen nye hjemler og muligheter til å avsløre trusler mot samfunnet, sier Høyres Ine Eriksen Søreide til avisen.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.