IT-NORGE

VG legger ned nettby

Måtte gi tapt i konkurransen mot Facebook.

26. okt. 2010 - 23:41

Det største norske, sosiale nettsamfunnet blir lagt ned 1. januar.

Det skriver nettsamfunnet på sin egen side.

Det siste halvannet året har Nettby derimot hatt en kontinuerlig nedgang i trafikken. For å snu utviklingen har det blitt implementert en lang rekke tiltak, inkludert en komplett redesign. Den negative tendensen har imidlertid ikke vært mulig å snu og det er ikke utsikter til at det vil endre seg. Dette er ikke et særnorsk fenomen, men også i f.eks Danmark, Sverige og Frankrike har de nasjonale nettsamfunnene opplevd sterk tilbakegang. Vinneren er Facebook., heter det i meldingen som ble lagt ut tirsdag kveld kl. 20.23.

Som kjent lå VGs Nettby lenge i strid med Dagbladet, som mente at utvikleren Fredrik Kristiansen hadde tatt med seg koden fra Dagbladets Blink-nettsamfunn da han medlte overgang til konkurrenten.

Saken endte med forlik den 20. august i år, der VG måtte ut med 24 millioner kroner til Dagbladet, uten å innrømme noen form for skyld i klartekst.

Nå er altså stridens eple falt til jorden, så å si.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.