JUSS OG SAMFUNN

VG Nett fant leder internt

Tidligere nestleder i VGs multimediaseksjon, Frode Nielsen, er blitt ansatt i stillingen som multimediasjef etter Niels Røine. Nielsen, som i 1996 var med på å grunnlegge Internett Kanal 1, vil drive VG Nett i samme spor som forgjengeren.

Hilde Nyman
11. mai 1998 - 15:57

Frode Nielsen overtar som sjef i multimediaseksjonen til Verdens Gang (VG) etter at forgjengeren Niels Røine forsvant lenger inn i Schibsted-konsernet.

Nielsen har fram til nå vært nestleder i VG Nett.

- Hva vil bli annerledes når du tar over ledelsen av VG Nett, Nielsen?

- Jeg har vært en del av ledelsen i VG Nett siden tidlig 1997 og har jobbet tett med Niels Røine. Vi har lagt strategien sammen, så jeg tror ikke man vil merke radikale forskjeller. Jeg vil drive VG Nett videre og utvikle tilbudet til våre lesere, sier Nielsen til digi.no.

Ambisjonene hans er å fortsatt sikre VGs posisjon som en av de største innholdsaktørene på Internett i Norge og å fortsette viderutviklingen av tjenesten.

- Jeg har tatt på meg oppgaven fordi dette er den mest spennende jobben innen multimedia i Norge i dag. VG er villig til å satse tungt innen dette feltet, så jeg har solide ressurser i ryggen, sier Nielsen, som har fungert i stillingen som multimediasjef siden 1. mai..

Han vil rapportere både til ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen, og administrerende direktør Aslak Ona.

Nielsen har tidligere jobbet som multimediasjef i Geelmuyden.Kiese og har bakgrunn som journalist og deskmedarbeier i pressen - i tillegg til oppstart av Internett Kanal 1 sammen med Pål Leveraas.

I VG-ledelsen sier administrerende direktør Aslak Ona til digi.no at man hadde gode søkere både eksternt og internt.

- Vi søkte både eksternt og internt for å sikre oss den beste av de beste. Flere dyktige personer søkte, både kjente og ikke kjente. Frode Nielsen søkte, og han har jo vært nestleder i seksjonen og visste godt hva han ville gå til. Når vi vurderte det mot de andre kandidatene, syntes vi at han var den beste, sier Ona.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.