JUSS OG SAMFUNN

VG Nett til EUnet

I likhet med Nettavisen forlater VG Telenor- og Schibsted-eide SOL på aksess-siden og flytter over til EUnet. - Vi trengte et sted å få plassert serverne våre, sier VG Nett-sjef Niels Røine til digi.no.

Herman Berg
27. okt. 1997 - 18:57

Nettavisen melder i dag at VG Nett har bestemt seg for å flytte aksessen over fra Scandinavia Online til EUnet. Nettavisen valgte selv EUnet for nettaksess i april i år.

VG-flyttingen innebærer imidlertid ikke at avisen bryter med SOL på innholdssiden.

- SOL gjorde det tidlig klart for oss at aksess ikke lenger er ett av deres kjerneområder. Derfor sto det først og fremst mellom Telenor Nextel og EUnet når vi skulle plassere serverne vår, sier Niels Røine.

- Vi kommer til å samarbeide mye mer med SOL på innholdssiden enn det vi har gjort til nå, sier VG-sjefen som ikke vil gå nærmere inn på hva det konkret vil innebære. Han nevner eksisterende samarbeid på fotball-stoff og Sofies verden kun som en start på noe større og bedre fra de to storaktørene på det norske internettet.

Administrerende direktør Per Brose i EUnet er naturlig nok fornøyd med å ha fått over nok en aktør i sin portefølje.

- Selv om VG kun plasserer serverne hos oss, ønsker vi dem selvfølgelig velkommen. Nå sitter vi med aksessen både til Nettavisen, Hegnar Online, TDN/Dagens Næringsliv og VG, sier han og mener det ikke ligger noe prestisje i dette å ha store innholdsaktører koblet til seg.

- Det viktigste for oss er å drive butikk. Jeg velger å tro at disse kundene velger oss ut i fra kvalitet, sier Brose og fastholder at EUnet først og fremst skal kapre markedsandeler i bedriftsmarkedet. Andeler anslår han til å ligge rundt 30-35 prosent for EUnets del, med referanse til Kapital Datas oversikt over aksessmarkedet.

- Det er ikke noe uttalt mål for oss å kapre kunder fra SOL eller Telenor. Men jeg kan ikke stikke under en stol at det er en god del av deres kunder som ringer oss. Jeg tror vi har et godt renommé som jobber for oss. Vi fokuserer på det vi mener er best på. Og det er ikke innhold.

Odd Harald Hauge, ansvarlig redaktør i Nettavisen, sier de valgte EUnet i vår etter å ha fått et gunstig tilbud.

- Da vi så etter en partner på databaseløsningen, falt valget på EUnet. Skiftet var helt udramatisk, sier han. Hauge er likevel ikke nådig i sin holdning til SOL.

- Vi samarbeider ikke med Scandinavia Online på noe område. Jeg anser SOL som en falmende stjerne. Jeg er nemlig ikke så sikker på at supersites er fremtiden. Jeg tror ikke så mye på at nettbrukerne egentlig vil bevege seg via slike veikryss fremover, sier Hauge som likevel må innrømme at avisen allerede har valgt både side og veikryss i kampen om nettbrukerne.

Like før HjemmeNett gikk på luften, inngikk Nettavisen en avtale om å levere innhold til paraplytjenesten på nyhetssiden.

Orkla- og Egmont-eide HjemmeNett har posisjonert seg både med Dagbladet og Nettavisen som partnere og vil utvilsomt bli en hovedkonkurrent til SOL på levering av innhold til nettforbrukeren i tiden som kommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.