VG Nett trosser domstol

Nekter å fjerne navn på fengslet kvinne.

VG Nett trosser domstol

Nekter å fjerne navn på fengslet kvinne.

VG Nett er politianmeldt for å ha brukt navnet på den 19 år gamle norske kvinnen som sitter fengslet i Bolivia, tiltalt for narkotikasmugling.

19-åringen ble pågrepet i Bolivia sammen med to andre norske kvinner for vel ett år siden. Alle tre sitter fortsatt fengslet i landet.

VG Nett brukte tirsdag denne uka navnet til den unge kvinnen, noe som fikk familien til å reagere. Via sin advokat krevde kvinnen og hennes familie at navnet måtte fjernes, noe Oslo byfogdembete godtok, skriver Fædrelandsvennens nettutgave.

VG Nett har imidlertid ikke rettet seg etter kravet om å fjerne navnet. Ansvarlig redaktør Espen Egil Hansen reagerer sterkt på at han ikke fikk komme til orde da saken ble behandlet.

- Det er en hårreisende kjennelse og et inngrep i min redaktørgjerning, og en trussel mot min rettssikkerhet siden jeg ikke fikk komme til orde. Det mener jeg er helt uhørt i denne typen sak, sier Hansen.

Familiens advokat Carl Bore har nå anmeldt Hansen, i tillegg til journalisten som identifiserte 19-åringen.

- Dette handler kort og godt om at en stor norsk avis nekter å følge klare pålegg fra en norsk domstol. Det er også uhørt at VGs egen advokat per telefon hevder at VG ikke trenger å respektere kjennelsen. Vi vurderer nå å anmelde advokat Cato Schiøtz for medvirkning, sier Bore til NTB

De to andre kvinnene som sitter fengslet i Bolivia, har selv valgt å la seg identifisere. (©NTB)

Til toppen