BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Vi blir i Kina

Microsoft-sjefen Steve Ballmer vil følge kinesiske lover. Og tar angrepene med ro.

Bilde: Foto: Anders Brenna/Digi.no

Microsoft har ingen planer om å gjøre som Google og trekke seg ut av Kina.

- Vi har vært svært klare på at vi ønsker å operere i Kina, og at vi kommer til å følge lovene der, sier Microsofts toppsjef Steve Ballmer i et intervju med TV-kanalen CNBC.

Intervjuet ble foretatt utenfor Det Hvite Hus, like etter at Ballmer hadde møtt president Barack Obama. Der hadde de to primært snakket om hvordan informasjonsteknologien kan brukes til å få ned kostnadene i det offentlige.

Det er uklart hvorvidt Kina og den dramatisk meldingen om Google ultimatum mot landets myndigheter var et tema.

Det er imidlertid klart at USAs regjering via diplomatiske kanaler har bedt kinesiske myndigheter om en forklaring på angrepene.

Overfor TV-kanalen er likevel Ballmer glassklar på at Microsoft fortsatt skal være til stede i landet, på tross av de restriksjonene som kinesiske myndigheter legger på IT-bransjen, og spesielt på søkemotorer som Microsofts Bing, Google og Yahoo.

I følge Google har det skjedd mange målrettede angrep med opphav i Kina. både mot dem og andre selskaper. Hensikten skal i følge Google ha vært å ramme menneskerettsaktivister.

Disse angrepene tar Ballmer med betydelig større ro enn Google-sjefene Sergej Brin og Larry Page.

- Cyber-angrep er uheldigvis en del av livet, er alt Ballmer vil si.

Når han blir konfrontert med at et hull i Internet Explorer skal være årsak til minst ett av Google-angrepene svarer Ballmer at Microsoft i så fall vil ta fatt i dette som et rent sikkerhetsproblem.

- Om denne saken har noe med oss og gjøre, vil vi arbeide tett med alle viktige parter. Vi har et helt team av folk som øyeblikkelig reagerer på alle rapporter som har noe med vår programvare å gjøre - noe vi jo ikke vet ennå, sier Steve Ballmer.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.