Vi bruker mobilen også i ferien

Man skulle kanskje tro at mange ville skru av mobilen mens de er på ferie. Men dengang ei.

Man skulle kanskje tro at mange ville skru av mobilen mens de er på ferie. Men dengang ei.

En undersøkelse gjort av Netcom viser at hele 95 prosent at kundene mobiltelefonen på i ferien. Enda flere er tilgjengelig i helgene. 98 prosent velger da å ha på mobiltelefonen.

-Dette viser at mobiltelefonen er veldig viktig. Folk ønsker å være tilgjengelig selv om de ikke er på jobb. En annen årsak er at mange bruker den samme mobiltelefonen både i jobb og privat, sier Nina Kersten Nilsen, kommunikasjonskonsulent i NetCom, i en pressemelding.

Netcom mener at den høye tilgjengeligheten også skyldes at kundene i langt større grad tar i bruk nye tjenester blant annet som MMS og det å lese nyheter på mobilen.

-Hele 170 prosent flere kunder leser f.eks nyheter på mobilen om man sammenlikner med samme tidsrom i fjor, sier Nilsen.

Hun mener at når ny teknologi som EDGE og UMTS innføres, vil mulighetene for mobile dataløsninger oppleves som raskere og bedre.

- Dette gjør det mer fristende for eksempel å sjekke jobbmail, selv om man er på ferie, sier Nilsen.

Heller ikke om natten er folk flest utilgjengelige på mobilen for å få nattero.

- Hele 90 prosent av NetComs kunder har telefonen på om natten. Det er tydelig at mobiltelefonen, på godt og på vondt, er i ferd med å viske ut grensene mellom privatliv og jobb, avslutter Nilsen.

Til toppen