Vi bruker søkemotorene mindre

Dårlige nyheter for Fast: Verdens Internett-brukere leter mindre rundt men går i stedet direkte dit de skal, viser ferske tall.

Årsakene er mange, men tallene er klare: Til tross for at søkemotorene blir stadig bedre, brukes de etter hvert mindre av verdens nettbrukere. Dette viser tall som analyseselskapet WebSideStory nå har offentliggjort, skriver CNet.

Tall fra begynnelse av februar viser at 52 prosent av alle oppslagene verdens Internett-brukere gjorde var direkte, mens tallet for ett år siden var på 46 prosent. Internett-brukerne benytter altså søkemotorer og portaler mindre enn tidligere for å finne frem.

WebSideStory mener at dette skyldes at Internett-bransjen er blitt eldre og at merkevare er blitt viktigere.

I klartekst betyr dette at nå er Internett-bølgen over, det dukker opp langt færre nye nettsider og brukernes vaner har et godt stykke på vei satt seg. Mange har funnet gode nettsider og leter mindre rundt etter nye, noe som reduserer bruken av søkemotorene totalt.

I de tidlige dagene på Internett hoppet og spratt folk rundt på nettet som om de var på et stort loppemarket. Bedre nettlesere, fastlagte vaner og merkevarer gjør at folk nå i langt større grad går direkte dit de skal, enten via bokmerker eller å skrive inn adressen direkte, mener WebSideStory.

Til toppen