Vi dømmer en nettsside på millisekunder

En kanadisk undersøkelse understreker hvor viktig design og bilder er for en nettside.

En kanadisk undersøkelse understreker hvor viktig design og bilder er for en nettside.

En kanadisk undersøkelse hevder at vanlige nettbrukere ikke leser når de vurderer en nettside. Hjernen hos en vanlig nettbruker gjør en antagelse av kvaliteten på nettsiden i løpet av bare 50 millisekunder, hevder forskere på Carleton University i Ottawa.

Undersøkelsen er publisert i den akademiske tidsskriftet "Behaviour & Information Technology", skriver nyhetstjenesten newsfactor.com.

Nå vil en del brukere likevel gå videre på nettsiden, men hvis brukeren vurderer siden som rotete, faller sjansen for dette dramatisk.

Forskerne gjennomførte studiet ved å vise brukerne nettsider i bare 50 millisekunder og så be brukerne vurdere nettsidens kvalitet. Vurderingene ble de samme når brukerne fikk lov til å se på nettsiden i en lengre periode.

Forskerne mener at deres resultater viser hvor viktig riktig design er.

- Er ikke førsteinntrykket godt, vil brukerne gå videre før de en gang har sett på innholdet at du tilbyr noe som er bedre enn konkurrentens, sier Gitte Lindgaard, en forskerne bak studiet.

Annen forskning viser at folk lar seg lede over tid av sitt førsteinntrykk og at det er vanskelig å endre et negativt eller positivt førsteinntrykk.

Til toppen