- Vi driver ikke gambling

Nettspillet til Global Money Games er ikke gambling, men et kunnskapsspill som vil øke interessen for aksjemarkedene, mener GMG.

Ifølge selskapet er ikke børsspillet til Global Money Games gambling, men et kunnskapsspill.

- Alle er positive til dette spillet på grunn av dets natur. Spillet vil bidra til å øke kunnskapen om og interessen for aksjemarkedet, sier Nicolay Prydz i GMG til digi.no.

Spillet foregår ved at spillerne setter sin innsats på et selskap ved en av de tolv børsene de kan spille på. Innsatsen må settes før børsen åpnes, og resultatet får de når børsen stenger åtte timer senere. Fordi spillerne ikke får resultatene av spillet med en gang kan det ikke sammenlignes med gambling, mener Prydz.

Han trekker også frem maksimumsinnsatsen på 420 amerikanske dollar, og tekniske muligheter som gjør det mulig å stenge enkeltspillere ute, som viktige årsaker til at spillegale ikke skal kunne miste gård og grunn på dette spillet.

- De som er på nettet i dag er dessuten hovedsaklig folk med høyere utdannelse og høy inntekt, så jeg ser ikke noe samfunnsproblem med dette spillet. Effekten er kun samfunnsnyttig, hevder Prydz.

Til toppen