IT-NORGE

- Vi er en nasjon med digitale innovatører

IT-minister Rigmor Aasrud er overveldet over responsen på web 2.0-konkurranse.

Bilde: Marius Jørgenrud
10. mai 2010 - 15:08

Forrige måned inviterte fornyingsminister Rigmor Aasrud til konkurransen «Nettskap 2.0», der målet er å få utviklet nye nettjenester basert på web 2.0-teknologi og offentlige data.

Ved påmeldingsfristens utløp søndag var det kommet inn 135 søknader om godt over 28 millioner kroner.

Fornyingsdepartementet (FAD) opplyser til digi.no at de har fått over 600 sider med prosjektsøknader.

Responsen omtales som overveldende. Statsråden sier i en pressemelding at dette viser at det norske nettsamfunnet preges av skaperevne og vilje, kreativitet og kunnskap.

- Nå starter den krevende prosessen med å avgjøre hvordan midlene skal fordeles på en best mulig måte, uttaler fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Tildelingen av potten på 2,5 millioner kroner i prosjektmidler skal besluttes i løpet av juni. Nå går departementet igang med å gjennomgå alle søknadene.

Søknadene fordeler seg på følgende tre kategorier:

  1. Nye tjenester (innovasjon og verdiskaping)
  2. Effektivisering (verdikjeder i og mellom virksomheter)
  3. Demokrati og åpenhet (demokratisk deltakelse)

Rundt halvparten av søknadene er innenfor kategorien nye tjenester. Den resterende halvparten fordeler seg med to tredeler innen effektivisering, resten går på demokrati og åpenhet, får digi.no oppgitt av FAD.

Av søknadene går det dessuten frem at to av tre skal bruke offentlig tilgjengelige data i sine applikasjoner.

- At Norge er et samfunn som er raske med å ta i bruk IKT og nye digitale medier har vi visst lenge. Av responsen på nettskap 2.0-utlysningen kan vi også si at vi er en nasjon med digitale innovatører. Jeg er veldig glad for at så mange har vist interesse for ordningen, tatt utfordringen og har fremmet kreative og spennende ideer, sier Aasrud i pressemeldingen.

Et eksternt ekspertpanel skal vurdere hvem som får penger fra staten. FAD sier til digi.no at det gjenstår noen få detaljer før de vil avsløre hvem som sitter i dette panelet.

Søkere som ikke får tildelt støtte vil ikke bli offentliggjort.

Friprog og åpne standarder

Av konkurransens retningslinjer går det frem at det legges vekt på prosjekter basert på åpne standarder og som publiserer kildekoden under en fri programvarelisens.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.