- Vi er skuffet

Informasjonssjef i Telenor Bedrift, Jan Kristensen, er skuffet over at osloskolene valgte Oslo Energi Tele som leverandør av sitt datanettverk. Men Telenors satsing på skoleverket i Norge fortsetter, forsikrer han.

Informasjonssjef i Telenor Bedrift, Jan Kristensen, er skuffet over at osloskolene valgte Oslo Energi Tele som leverandør av sitt datanettverk. Men Telenors satsing på skoleverket i Norge fortsetter, forsikrer han.

- Vi har jobbet hardt og lenge for å få denne kontrakten, og det er klart vi synes det er trist at den nå har gått til Oslo Energi Tele, sier Jan Kristensen, informasjonssjef i Telenor Bedrift til digi:tele. Konkurransen har vært beinhard, og den eneste vinneren, økonomisk sett, er skolene i Oslo. De har fått et bredbåndsnett til langt under markedspris. - Kunden er vel den rette til å si hvorfor de valgte Oslo Energi, men så vidt vi vet, var prisen avgjørende. Oslo Energi Tele var rett og slett billigere enn oss, hevder Kristensen. Han legger til at skolemarkedet uansett ikke regnes som en kilde til gode penger.

Markedsføringsverdien er langt høyere, for som Kristensen sier det: - Små skolebarn blir jo store en gang.

Telenor er tungt involvert i skoleverket på nasjonalt plan. Det vil de fortsatt være. - At vi tapte denne kontrakten betyr ingenting for vårt samarbeide med skoleverket i Norge. Vår satsing går videre, selv om vi gjerne skulle hatt osloskolene med i porteføljen, forsikrer Kristensen. Han legger til at han ikke er overrasket over at Telenor nå får konkurranse fra andre aktører i Norge. - Den store trenden i dag er jo at ny teknologi lager felles konkurranseplattformer. Vi må forvente reell konkurranse framover, sier han.

"Ydmykhet" er kanskje ikke det første ordet man forbinder med Telenor. Det er Kristensen den første til å innrømme. - Vi er ydmyke ovenfor det klassiske bildet av Telenor som store og arrogante. Det er et helt annet bilde der ute i dag, og vi tar det ikke for gitt at vi vil dominere i samme grad som før. En rekke aktører vil komme framover, i tillegg til Oslo Energi vil også Schibsted Nett bli en betydelig aktør, sier Kristensen. Han tror ikke bildet som "store og arrogante" vil jobbe mot Telenor framover. - Telenor som merkenavn er viktigere, konkluderer han.

Til toppen