KARRIERE

- Vi er svært sinte

Nokia-ansatte i Romania reagerer sterkt på oppsigelsene.

Fortvilte Nokia-ansatte forlater fabrikken i Jucu nær byen Cluj etter et møte om deres andre store nedbemanning på seks måneder. Anlegget stenges bare fire år etter det først åpnet, og her mister nærmere to tusen jobbene sine.
Fortvilte Nokia-ansatte forlater fabrikken i Jucu nær byen Cluj etter et møte om deres andre store nedbemanning på seks måneder. Anlegget stenges bare fire år etter det først åpnet, og her mister nærmere to tusen jobbene sine. Bilde: Reuters/Mircea Rosca

Helsingfors (NTB-FNB-AFP): Rumenske myndigheter og Nokia-ansatte reagerer sterkt på at den finske mobilgiganten Nokia vil legge ned en fabrikk med 1.900 ansatte.

- Vi er svært sinte. Vi hadde ikke ventet dette, sier en av de ansatte ved fabrikken i Jucu, nordvest i Romania.

Nokia kunngjorde torsdag at selskapet vil kutte til sammen 3.500 arbeidsplasser i Romania, Tyskland og USA innen utgangen av 2012.

- Nokia planlegger å stenge produksjonslokaler i Cluj i Romania innen årsslutt og planlegger å legge ned drift i Bonn i Tyskland og Malvern i USA innen neste årsslutt, heter det i en uttalelse.

Reduksjonen i arbeidsstokken kommer i tillegg til kuttene på 4.000 arbeidsplasser som selskapet kunngjorde i april. I tillegg skal rundt 3.000 arbeidsplasser settes ut. Selskaper antyder også at det kan komme ytterligere oppsigelser.

- Vi må ta smertefulle, men nødvendige skritt for å balansere arbeidsstyrken og produksjonen med den valgte veien fremover, sier toppsjef Stephen Elop. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.