– Vi er verd 77 milliarder kroner

Twitter går på børs.

– Vi er verd 77 milliarder kroner
Twitters toppsjef, Dick Costolo, offentliggjorde torsdag børsnoterings-dokumentene. Selskapet håper å få en verdsettelse som var høyere enn da Facebook gikk på børs i mai i fjor. Bilde: Getty Images/All Over Press

Selskapet bak den syv år gamle mikro-bloggtjenesten Twitter, som har til gode å tjene penger, har bestemt seg for å gå på børs. Torsdag presenterte de sitt prospekt, der investorer inviteres til å investere penger.

Selskapet vil hente inn 1 milliard dollar, rett over seks milliarder norske kroner, i en børsnoteringsemisjon. Ifølge Bloomberg News vil emisjonen, slik selskapet i prospektet fremstiller det, verdsette selskapet til hele 12,8 milliarder dollar. I norske kroner er det rett over 77 milliarder norske kroner. Det melder Bloomberg News.

Prospektet kan du lese her.

Mikroblogg-tjenesten, som har blitt en svært populær sosiale medier-kanal, har ikke tidligere vært villige til å frigi tall som belyser driften i selskapet. Dette er de tvunget til i forbindelse med børsnoteringen.

Tallene viser at selskapet faktisk har hatt godt med inntekter. I årets seks første måneder hentet de inn 253,6 millioner dollar, 1,5 milliarder kroner. Dette skal hovedsakelig være annonseinntekter. I samme periode tapte de 69,3 millioner dollar, 417 millioner norske kroner.

Selskapet har et akkumulert underskudd på 418,6 millioner dollar, 2,5 milliarder norske kroner, siden oppstarten. Basert på inntektene er prisen Twitter forventer å få i markedet hele 28,6 ganger salgsinntektene. Da Facebook gikk på børs var det med en prising på 26 ganger inntektene. Twitter har også lavere inntekt per bruker enn hva Facebook hadde, skriver Bloomberg. Det må med andre ord beregnes betydelig vekst for at investorer kan regne hjem investeringen.

De forventer dermed en høyere prising enn hva Facebook oppnådde da de gikk på børs i mai i fjor. Om markedet er med på det gjenstår og se. Facebooks børsnotering gikk fra å være en fiasko til å bli en opptur. Deres aksjer handles nå til rett i underkant av 50 dollar, noe som priser selskapet til 119 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om: