Vi handler på nettet i arbeidstiden

Halvparten av alle nordmenn handler nå på nettet. Mye av årsaken er pris, noe et eksempel hos Komplett viser.

Halvparten av alle nordmenn handler nå på nettet. Mye av årsaken er pris, noe et eksempel hos Komplett viser.

Over to millioner nordmenn har handlet på Internett, viser undersøkelse MMI har gjort for Eforum.

Ifølge Aftenposten er det blant annet lave priser som lokker oss til å kjøpe varer over nettet. Mobiltelefonen Sony Ericsson T610 er omtrent 700 kroner billigere hos nettbutikken Komplett.no enn i en Telekiosk-butikk.

Du kan spare 50 kroner på å kjøpe boken Ringenes Herre 1-3 hos Bokkilden.no, der det koster 249 kroner. Til sammenligning koster samme boken hos Norli 299 kroner.

Nordmenn handler helst på nett i arbeidstiden, også når det gjelder bøker og filmer. Godt over halvparten av besøkene kommer i arbeidstiden, viser statistikkene til Nsafe-merket nettbokhandel.

Merkeordningen Nsafe er en garanti for trygg netthandel. Nsafe jobber for at norske nettbutikker skal gi gode forbrukerrettigheter, korrekt behandling av persondata og tilby sikre online-betalingssystemer som et konkurransefortrinn.

– På morgenkvisten skjer det ikke så mye, men så tar det seg opp fra klokken 10 og utover. Mest besøk har vi mellom 12 og 16, før det gradvis dabber av mot middagstider, opplyser Annika Karlsen, administrerende direktør i Bokkilden.

– Dette er særlig morsomt med tanke på at rundt halvparten av brukerne våre jobber i Oslo, og sikkert har en fysisk bokhandler like i nærheten, legger hun til.

Hos Bokkilden.no topper Ringenes Herre og Harry Potter bestselgerlistene.

Bokkilden.no har solgt over 10.000 Tolkien alene, nesten 10 000 filmer og over 700 dataspill.

Til toppen