Vi har vendt oss til eldre PCer

Krisen har tvunget bedrifter til å beholde PC-ene sine lengre og nå begynner flere å oppdage at dette går helt greit.

Analyseselskapet Gartner har redusert sine spådommer for PC-salget til neste år kraftig. Selskapet tror ikke på en 14 prosent vekst, det blir rundt ni, sier selskapet i en oppdatert analyse.

Årsaken til dette er at Gartner tror at flere enn ventet vil beholde sine maskiner lengre enn ventet. Men dette har fått mange til å merke at eldre PC-er fungerer ganske greit.

I januar 2001 skrev digi.no at flere amerikanske IT-analytikere påpekte at en selv en 350-400 Mhz-maskin fungerer til vanlig Internett-surfing og kontorprogrammer. Dette var en typisk maskin i 1998, påpekte Rob Enderle, analytiker hos Giga Information Group og fikk støtte av Bob O'Donnell, analysesjef på maskinvare hos International Data Corp og analysesjef Chris Le Tocq hos Gartner Group.

Les saken fra januar 2001:

Også analytiker Eric Klein i Yankee Group sa seg enig i dette. Analytikerne er enige om at årsaken er at det ikke har dukket opp nye typer programvare som ikke fungerer på eldre Pentium II-maskiner. Selv om spillbrukere, utviklere og andre spesialister alltid ønsker seg mer kraft, krever ikke de nye versjonene av Windows og Office mer ytelse.


Dette mener altså Gartner Group at en del bedrifter har oppdaget etter at de i de siste årene har utsatt vanlige oppgraderinger av PC-parkene sine.

PC-salget falt fire prosent i fjor og er ventet å bare vokse 2-4 prosent i år. Men på fredag meldte både Intel og AMD om høyere salg.

Les også

Gartner gjentar nå i sin analyse at maskinvareutviklingen går videre, men at det ikke har skjedd så mye på programvarefronten. Hovedspørsmålet bedriftene nå stiller seg, mener Gartner, er: Vi kjøpte dette utstyret i 1999 eller 2000. Hva har vi tjent på det og må vi oppgradere?
Til toppen