BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vi inviterer til nytt Toppmøte

Topper fra bank- og finansbransjen kommer.

Det var god oppslutning om digi.nos Toppmøte Offentlig Sektor, som ble arrangert i midten av juni. Den gangen kom topper fra offentlig sektor for å utfordre IT-bransjen. 5. desember er det finansbransjen sin tur.
Det var god oppslutning om digi.nos Toppmøte Offentlig Sektor, som ble arrangert i midten av juni. Den gangen kom topper fra offentlig sektor for å utfordre IT-bransjen. 5. desember er det finansbransjen sin tur. Bilde: Per Ervland
1. nov. 2012 - 07:56

Tidligere i år arrangerte digi.no sitt første arrangement under paraplyen «Toppmøte» med stor suksess.

I juni samlet digi.no toppledere fra offentlig sektor som fortalte IT-bransjen om sine utfordringer. Blant annet deltok NAVs IKT-direktør Nina Aulie og statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen som foredragsholdere. Hvordan det gikk kan du lese her.

5. desember inviterer digi.no igjen til et nytt Toppmøte. Denne gangen er det Bank og Finans som er tema. Medarrangør er Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

– Vi har fått samlet en meget sterk rekke innledere til Toppmøte Bank & Finans. Programmet denne onsdags-formiddagen burde være svært interessant for alle som leverer teknologi til bank- og finanssektoren, sier digi.no-redaktør Sigvald Sveinbjørnsson.

Statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen åpnet det første &quot;Toppmøtet&quot; i regi av digi.no. Han utfordret IT-bransjen på regjeringens nye digitaliseringsstrategi. <i>Bilde: Per Ervland</i>
Statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen åpnet det første "Toppmøtet" i regi av digi.no. Han utfordret IT-bransjen på regjeringens nye digitaliseringsstrategi. Bilde: Per Ervland

Toppene kommer

Blant annet vil Gjensidiges toppsjef Helge Leiro Baastad fortelle om betydningen for IT fremover i selskapet han leder. Baastad er også styreleder i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Leder av IT-tilsyn i Finanstilsynet, Frank Robert Berg, vil gi en innføring i de regulatoriske trendene som vil påvirke banker- og forsikringsselskaper fremover.

I tillegg kommer Markus Vesøen fra Norges største bank, DNB. Han jobber med fremtidens bankløsninger og vil kunne gi et helt unikt innblikk i hvordan bank-giganten ser for seg fremtidens løsninger. Gründer og sjef i TrustBuddy, Jens Glasø, vil også komme for å presentere nordens første social banking-selskap og gi ett innblikk i hva de tenker om nettbaserte banktjenester gjennom sosiale kanaler.

Møtet avrundes av Idar Kreutzer, adm. direktør i FNO og tidligere konsernsjef i Storebrand. Han vil gi et overordnet bilde av norsk finansnæring og hvilke utfordringer de står ovenfor i et IT-perspektiv.

For å lese mer om arrangementet kan du følge denne lenken.

Store utfordringer

I Finanstilsynets årlige risiko- og sårbarhetsanalyse for finanssektorens bruk av IT fremkom det at flere norske finansinstitusjoner ikke var fornøyd med IT-leverandørenes evne til utvikle og levere applikasjoner.

Det er knallhard kamp om kundene og finansinstitusjonene er avhengig av IT for å levere bedre kundeopplevelser men også for å senke kostnaden på sin produksjon av finansielle tjenester. Samtidig er det store endringer på gang i rammevilkårene til bankene gjennom overnasjonale reguleringer. Som om ikke dette skulle være nok: Hvordan løser bankene trenden med social banking – at sosiale nettverk kan konkurrere med deler av bankenes forretningsområder?

– Bank og finans i et IT-perspektiv har aldri vært mer spennende enn nå og de neste årene vil vi nok se endringer på leverandørsiden, tror Sveinbjørnsson som nettopp derfor har valgt dette som tema for neste Toppmøte.

Sigvald Sveinbjørnsson, redaktør i digi.no, er konferansier under digi.nos Toppmøte-konferanser. <i>Bilde: Per Ervland</i>
Sigvald Sveinbjørnsson, redaktør i digi.no, er konferansier under digi.nos Toppmøte-konferanser. Bilde: Per Ervland

– Vi tror IT-bransjen har mye å lære av å høre fra finansnæringens toppledere direkte. Det er ikke ofte de har denne muligheten, sier Sveinbjørnsson.

Ingen sponsing

Til forskjell fra andre arrangementer innen IT-sektoren er ikke Toppmøte Bank & Finans sponset av kommersielle aktører eller andre. Det er altså digi.no alene som står for programmet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

– Dette finansieres utelukkende av billettsalg. Det er derfor svært viktig å finne interessante foredragsholdere og tema som har verdi. Da vi arrangerte Toppmøte Offentlig Sektor var det svært gode tilbakemeldinger fra deltagerne på innholdet. Når vi faktisk tar oss betalt for at IT-ledere skal bruke en halv dag på et seminar som dette, da er det viktig at de timene brukes godt, sier Sveinbjørnsson.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.