MCS2017

Vi kårer Norges råeste sikkerhetsekspert

Har du det som trengs for å bli kåret til Norges beste sikkerhetsekspert? En slags mesternes mester? Nå får du muligheten til å bevise det.

digi.no og HackCon skal kåre Norges beste sikkerhetsekspert. Konkurransen er nå åpen og løper fram mot februar 2017.
digi.no og HackCon skal kåre Norges beste sikkerhetsekspert. Konkurransen er nå åpen og løper fram mot februar 2017. Bilde: Colourbox/digi.no
9. juni 2016 - 09:00

Konkurransen er åpen for alle via internett, og for å gå av med seieren gjelder det å svare riktig på 400 dagsaktuelle spørsmål – fordelt på fem ulike temaer innen sikkerhet.

På sikkerhetskonferansen HackCon 15. februar 2017 skal vi stå igjen med én verdig vinner, som foruten 10.000 kroner i premie, kan smykke seg med tittelen Master of Cyber Security.

Alle hjelpemidler er tilgjengelig. Det er arrangørene av den ideelle sikkerhetskonferansen av og for landets tyngre IT-sikkerhetsmiljøer, som i samarbeid med digi.no gjennomfører konkurransen.

Sammen deler vi ambisjonen om å løfte fram heltene, belyse hvor sårbart det stadig mer digitaliserte samfunnet er, samt å spre kunnskap som kan bedre situasjonen.

Før den tid blir det fem spennende del-konkurranser. Når du leser dette er første del åpnet. De øvrige bolkene låser vi opp fra sensommeren og fram mot finalen neste år.

Klar for å prøve deg? Konkurransen starter her!

– Det starter enkelt, men det blir raskt vanskeligere. Vi skal skille klinten fra hveten etter hvert, forsikrer Suhail Mushtaq, sikkerhetsekspert med over 20 års fartstid. Han er koordinator for HackCon.

Oppgavene kan du ta uten å registrere deg. Det kan du eventuelt gjøre etter fullføring, hvis du er fornøyd med scoren din.

Du kan selvfølgelig velge å delta anonymt. Eller med fullt navn og virksomhet, for virkelig å vise frem at din organisasjon har greie på sikkerhetsfaget.

Delvinnere og topplister

Det er ikke så nøye når du begynner på oppgavene, så lenge alle settene er gjennomført innen fristen, 12. februar 2017.

Underveis vil vi trekke fram delvinnere, eller rettere sagt gjøre opp status med topplister over hvem som ligger best an. Kanskje vanker det premier her også.

De ulike temaene blir løpende dekket redaksjonelt av digi.no. Forvent saker, reportasjer og intervjuer med blant annet norske sikkerhetseksperter.

Konkurransen

Totalt vil konkurransen omfatte 400 spørsmål, som besvares etter multiple choice-prinsippet. Her blir det ingen kodeknekking, men de som har ambisjoner om å gå helt til topps må besitte breddekunnskap.

Administrativ sikkerhet, operativ sikkerhet, hvordan du må forholde deg for at virksomheten din skal være på trygg grunn hva gjelder tilsynsmyndigheter, er noen eksempler på kunnskap det vil være fordelaktig å inneha.

Skulle vi sitte igjen med flere kandidater vil det til slutt bli avholdt en egen utslagsrunde under HackCon-konferansen.

Kvalitetsstempel

Alle som deltar, registrerer seg og oppnår minst 90 prosent riktig besvarelse kan smykke seg med et godkjentstempel eller diplom. Dette er å anse som «høyt nivå », og du må gjerne liste opp resultatet som del av ditt erfaringsgrunnlag på egen CV, LinkedID eller lignende.

Lykke til!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.