Abonner
TELEKOM

– Vi kommer også med 64-bit

Samsung har planene klare for å gi Apple konkurranse.

Samsungs mobilsjef, JK Shin, varsler at også Galaxy-serien kommer med 64-bits prosessor.
Samsungs mobilsjef, JK Shin, varsler at også Galaxy-serien kommer med 64-bits prosessor. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Apples lansering av de nye iPhone 5-modellene ble fulgt med et årvåkent blikk fra Samsungs hovedkvarter i Seoul, Sør-Korea.

At Apple lanserte et nytt flaggskip med 64-bit prosessor gikk ikke påaktet hen. Til avisen Korean Times bekrefter Samsungs mobilsjef, Shin Jong-kyun, at de vil lansere en Galaxy-telefon med 64-bit prosessor.

– Ikke i helt nær fremtid. Men ja, våre neste smarttelefoner vil ha 64-bits prosessorkapasitet, sa Shin ifølge avisen. Dette gjør telefonene istand til å takle større applikasjoner og ikke minst mer avanserte spill.

De to selskapene dominerer fullstendig smarttelefon-markedet: Samsung har skapt en ledende posisjon gjennom en bred portefølje (hovedsakelig bestående av) Android-telefoner men Apple har inntatt en mer lønnsom posisjon gjennom sin integrerte smarttelefon-familie.

Siden det europeiske og det amerikanske markedet viser tegn til metning, har selskapenes oppmerksomhet stadig dreid seg om det kinesiske markedet, det raskest voksende i verden. her øyner både Samsung og Apple betydelig vekstpotensiale, noe som ble understreket av at Apple lanserte en «entry-level»-telefon (iPhone 5C) med lavere pris enn toppmodellen.

– Vi forstår at Apple har til intensjon å booste sin mobilvirksomhet i Kina, samt i Japan, noe som betyr at vi må presse hardere på i disse markedene, sa Jong-kyun ifølge avisen.

– Apple tror de kan bygge opp markedsandelen i Kina takket være et sterkt merkenavn. Men med en bedre prising, en differensiert produktportefølje og solide partnerskap med lokale salgskanaler, så planlegger Samsung å holde dagens moment i Kina. Vi har ingen grunn til å gi Apple anledning til å ta markedsandeler fra oss, sier en ikke-navngitt Samsung-kilde til avisen.

    Les også:

Les mer om: