- Vi liker ikke duopoler

Willy Jensen i Teletilsynet bøyer ikke av for kritikk fra Jon Fredrik Baksaas.

- Vi liker ikke duopoler

Willy Jensen i Teletilsynet bøyer ikke av for kritikk fra Jon Fredrik Baksaas.

Post- og teletilsynet (PT) er ansvarlig for å reguleringen av det norske telemarkedet for blant annet å sikre sunn konkurranse.

Ett av tiltakene deres er å differensiere på hvor høy termineringsavgift de forskjellige aktørene får lov til å ta. Dette er en avgift som operatørene betaler per minutt når en av deres kunder ringer til en abonnent hos en konkurrent.

Telenor og Netcom har fått ett lavere pristak enn konkurrenter som Network Norway, MTU og Tele2.

- De flytter 500 millioner kroner fra oss til de små. Dette er en særnorsk asymmetri i prisingen som hemmer innovasjon, sa Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas i en diskusjon med Teletilsynets sjef Willy Jensen på en telekonferanse i Lillesand.

- Jeg registrerer motstanden, men synes ikke argumentene dere kommer med er gode nok, sa Jensen i følge Dagens Næringsliv.

Han viste til at Telenor og Netcom er de dyreste tilbyderne i det norske markedet.

- Vi liker ikke duopoloer, og ser vi på prisene er bildet klart. Disse to er i en helt egen liga, sa Jensen ifølge Dagens Næringsliv.

Jensen viste til at deres billigste abonnement er fem ganger så dyrt som de billigste abonnentene fra mindre mobilutfordrere.

- At tilsynet fokuserer så ensidig på pris uten å bry seg om kvalitet, danner et bilde av at de store skal tas, sa Baksaas ifølge Dagens Næringsliv.

Han mente at Willy Jensen og Teletilsynet driver en ren vendetta mot Telenor og Netcom.

    Les også:

Til toppen