KARRIERE

- Vi må nedbemanne

Endringer i markedet framtvinger oppsigelser, men utviklerne får bli.

Creuna må si opp, men vil verne utviklerne.
Creuna må si opp, men vil verne utviklerne.
16. des. 2008 - 10:47

I dagens sak på digi.no spår Abelia-sjef Paul Chaffey at vi kan forvente en nedbemmaningsbølge i 2009.

Han forteller at flere av medlemsbedriftene nå er i samtale med Abelias advokater om hvordan de skal forholde seg til mulige omorganiseringer, fusjoner og nedbemanninger.

Det digitale byrået Creuna er blant dem som har tatt grep. Sju personer har nå sluttet som følge av restrukturering og endringer i markedet.

Det nordiske webselskapet Creuna ble i sin tid startet av IT-kjendisene Svein Stavelin og Martin Hauge.

- Vi ser at markedet ikke lenger er så optimistisk. I tillegg har vi vært gjennom en fusjon som har ført til at vi må skjære ned på arbeidsstokken, forteller administrerende direktør Mie Heireth Jørgensen i Creuna til digi.no.

Hun forteller at nedbemanningen vil gjelde alle grener i selskapet fra kommunikasjonsrådgivere, designere og selgere. Men ingen får røre utviklerne.

Byrået har fortsatt behov for grensesnitt-programmererer innen flash, css, xslt, og xhtml.

Creuna har rundt 32 utviklere i selskapet, og står blant annet for Skatteetatens internettløsningen for skattelisten.

- Det har vært vanskelig å rekruttere gode utviklere, og vil vil nødig si dem opp uten at vi er helt nødt. Akkurat nå merker vi mindre trykk i etterspørselen, men vi håper at markedet tar seg opp etter sommeren som mange spår. Da er det godt å ha en stab av gode utviklere tilgjengelig, framholder Heireth Jørgensen.

Hun forteller om en vanvittig høy aktivitet de to siste årene.

Byrået har i dag rundt 340 ansatte i Norge, Sverige og Danmark. Norge har 95 ansatte og jobber mot store kunder som EDB, Hydro, Stortinget, Skattedirektoratet, Statkraft og Norgesgruppen.

Selskapet omsatte i 2007 for 326 millioner kroner fra 185 millioner i 2006, mens årsresultatet endte på snaue 30 millioner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.