– Vi rappet en million passord

Skryter av nytt hack mot Sony.

3. juni 2011 - 07:41

Meldingen er oppdatert med ny informasjon kl 11.35.

Boston (NTB-Reuters-AFP): Hackere sier de har stjålet over en million passord, e-postadresser og annen informasjon fra Sony. Opplysningene er blitt offentliggjort på internett for å vise hvor sårbar Sony er, ifølge hackerne.

Gruppa, som kaller seg LulzSec, sier de brøt seg inn i servere som driver Sony Pictures Entertainment og deretter stjal informasjonen til en million brukere.

De skal ha fått tak i blant annet passord, e-postadresser, hjemmeadresser og fødselsdatoer fra folk som tidligere har deltatt i en Sony-konkurranse.

– Åpen for angrep
Opplysningene er ifølge hackerne blitt publisert på internett for å belyse at Sony ikke er i stand til å beskytte seg mot angrep fra utenforstående.

– Gjennom én enkelt operasjon fikk vi tilgang til alt, heter det i en uttalelse fra hackergruppa.

– Hvorfor har dere tiltro til et selskap som tillater seg å være åpent for slike enkle angrep? heter det videre.

Hackerne påpeker at Sony ivaretar kundenes passord på en måte som slett ikke er sikker.

– Det verste er at ingen av dataene vi tok var kryptert. Sony har lagret over én million passord fra kundene sine i klartekst, hvilket betyr at det bare er å ta dem.

Flere angrep
Sony er i gang med å undersøke påstandene om angrepet, som er det siste i en rekke pinlige cyberangrep på den japanske elektronikkgiganten den siste tiden.

Nyhetsbyrået Reuters bekrefter at de offentliggjorte brukeropplysningene er korrekte.

I april oppdaget Sony at hackere hadde brutt seg inn i PlayStation-nettverket og stjålet data fra over 100 millioner brukere. Angrepet ansees for å være det største nettangrepet noensinne og fikk Sony til å stenge PlayStation-nettverket og andre tjenester i bortimot en måned.

Siden er Sony blitt mål for hackere som leter etter hull som gir dem adgang til servere over hele kloden. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.