BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vi sørger for at brukerne faktisk blir mobile

Ole Tom Seierstad vil ikke være med på at Microsoft er på etterskudd innen det mobile, og peker blant annet på en rekke initiativ på server- og organisasjonssiden.

19. feb. 2002 - 13:09

- Vi har initiativ på serversiden, innen utviklingsverktøy og på klientsiden, mener den norske Microsoft-veteranen Ole Tom Seierstad, og sikter til digi.no-artikkelen Microsoft på etterskudd innen mobil om klientprodukter presentert på den pågående 3GSM World Congress 2002 i Cannes.

Seierstad trekker fram Mobile Information Server 2002, en oppdatert utgave av den enheten som ble presentert for norsk fagpresse i mai i år.

Dette produktet har egen hjemmeside. 2002-versjonen bringer det opp på .Net-nivå, der det lover å bære full integrasjon mellom mobile klienter, alle .Net-ressurser, og alle bedriftsressurser.


- Vår oppgave er ikke å lage selve klientene, men sørge for at de som bruker dem, blir virkelig mobile, sier Seierstad.

- Vi lanserer Mobile Internet Toolkit som brukes til å lage brukergrensesnitt til mobile klienter, og .Net Compact Framework som gjør at .Net kan kjøre på mobiltelefoner og PDA-er.

Seierstad mener Microsoft griper tak i vesentlige momenter som legger grunnlaget for sikre løsninger for mobile brukere sett fra bedriftens eller organisasjonens synspunkt.

- Noe av poenget med Smartphone 2002 er at klienter med denne malen er tilrettelagt slik at de lett inngår som en del av bedriftens infrastruktur, der løsninger og data kan distribueres under kontrollerte og sikre, men enkle former. Jeg synes ikke vi er på etterskudd innen mobil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.