FORBRUKERTEKNOLOGI

- Vi strøk ikke Georgia fra kartet

Google forklarer hvorfor de ikke har kart av det krigsherjede landet.

13. aug. 2008 - 11:43

I går skrev digi.no saken om at Georgia beskylder Russland for kyberkrig.

Mange andre medier tok opp den samme saken, og enkelte hevdet også at Google var involvert i konflikten.

Detaljene om Georgia og nabolandene Armenia og Aserbadjan ble fjernet fra karttjenesten Google Maps, ble det hevdet. En artikkel påstår at «relevante kart forsvant fra tjenesten straks kampene brøt ut», ifølge det lokale nyhetsbyrået Azerbaijan Press Agency.

Google avviser påstandene

Det stemmer at selskapets karttjeneste bare viser grensene til de nevnte landene, helt uten veier eller landenes hovedsteder.

- Google har ikke endret Georgia, Armenia og Aserbadjan i Google Maps den siste tiden. Vi har ikke lokale data for disse landene, og det er grunnen til at detaljer som landemerker og byer ikke er med, opplyser selskapet i en uttalelse.

Går man tjenesten nærmere i sømmene viser det seg at det bare er noen få land som opptrer slik, helt uten detaljer. De fleste er små land som Guyana og Surinam, men også for land som Sør-Korea og Argentina glimrer detaljene med sitt fravær.

Google Maps er fint lite detaljert for land som Georgia, Armenia og Aserbadjan. Til kontrast er det mange detaljer om Russland i nord, og Tyrkia som ligger sør for Georgia. (Foto: skjermbilde Google Maps)
Google Maps er fint lite detaljert for land som Georgia, Armenia og Aserbadjan. Til kontrast er det mange detaljer om Russland i nord, og Tyrkia som ligger sør for Georgia. (Foto: skjermbilde Google Maps)

Senere kunne selskapets blogg opplyse at den egentlige grunnen til de tommene kartene skyldes at de ikke var fornøyd med detaljene de hadde tilgjengelig.

Mange brukere tok kontakt med Google, for å fortelle at de synes noen detaljer er bedre enn ingenting. Selskapet ønsker å imøtekomme dette, og har derfor satt i gang arbeidet med å legge inn flere detaljer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.