- Vi tenkte forskjellig

Øystein Jåtog-Rød rekrutterte 22 SAP-konsulenter til nytt selskap, men gir seg etter uenigheter.

- Vi tenkte forskjellig

Øystein Jåtog-Rød rekrutterte 22 SAP-konsulenter til nytt selskap, men gir seg etter uenigheter.

Ledelse er ikke enkelt. Man skal besitte både menneskelige og faglige egenskaper samtidig som man ikke skal være konfliktsky og må våge å stikke seg fram.

Øystein Jåtog-Rød er blant IT-ledere i bransjen som har gjort en rask karriere. Han tiltrådte stillingen som administrerende direktør i SAP-Norge i 2004 og bare to år senere etablerte han SAP-konsulentselskapet Pearl Consulting sammen med Ingemar Goksøyr og Geir Toresen.

Det vakte stor oppsikt da Jåtog-Rød gikk ut og sa at de satset på å levere SAP-prosjekter innen en tidsramme på bare tre måneder. Senere fortalte SAP Norge at det var på vei til å bli mer vanlig, og at det var en bevisst satsning for å gjøre det mulig.

Sammen med Ingemar Goksøyr og Geir Toresen skulle Jåtog-Rød etablere den perfekte arbeidsplassen.

Jåtog-Rød hadde skyhøye mål. Innen to år skulle han klare å ansette 40 SAP-konsulenter i et nærmest støvsuget marked.

Allerede etter syv måneder omsatte selskapet for 16,3 millioner kroner, og av det ble 1,7 millioner kroner liggende igjen på bunnlinjen.

Etter første hele driftsår omsatte Pearl Consulting for 35,9 millioner kroner, og leverte et overskudd på 1,25 millioner kroner.

I 2008 anslår Jåtog-Rød at konsulentselskapet vil omsette for 50 millioner kroner. Pearl Consulting har i dag 27 ansatte, hvorav 22 er rene SAP-konsulenter.

- Dette må da defineres som en vellykket forretning. Hvorfor velger du nå å trekke deg?

- Vi var tre i ledelsen som tenkte forskjellig. Selv om vi alle har jobbet sammen i SAP Norge, ble Pearl Consulting en helt ny setting for oss. Når det skaper mer trusler enn muligheter er det bedre å slutte, sier Jåtog-Rød til digi.no.

Han vil ikke gå inn på hva uenigheten har gått ut på, men mener selv at den beste løsningen var at han valgte å gå.

Jåtog-Rød var den største enkeltaksjonær med 30 prosent av aksjene. Nå har han solgt 12 prosent og sitter igjen med 18, og er med det nest største aksjonær.

Han går av som styreformann, men vil fortsette som styremedlem.

Det vil bli ingen endring i selskapets strategi, og alt ser ut til å fungere bedre enn noensinne. Den siste måneden tegner til å bli en rekordmåned, forteller Jåtog-Rød.

- Forretningsdriften har gått helt «by the book», og vi har lykkes med standardiserte SAP-løsninger som vi installerer på kortere tid, sier han.

- Setter du i gang med et nytt konsulentselskap?

- He, he. Nå går jeg i tenkeboksen. Jeg har en datter på fem måneder som trenger meg, så får vi se tiden an, ler Jåtog-Rød.

Ingemar Goksøyr er konstituert som administrerende direktør.

    Les også:

Til toppen