Vi venter på ni nye Nokia-telefoner

Nokia har vist frem hele ni nye telefoner som ikke har kommet i salg. Her er hva som kommer og når.

Nokia har vist frem hele ni nye telefoner som ikke har kommet i salg. Her er hva som kommer og når.

Det går ofte lang tid mellom "lansering" og når en mobiltelefon faktisk kommer i salg. Og sjelden har det ligget så mange telefoner på vent. Under pressekonferanser i fjor høst, blant annet 4. november, viste Nokia frem hele ni telefoner som ennå ikke er kommet i salg.

De tre mest spennende telefonene er trolig kameratelefonen Nokia 3650, SMS-telefonen Nokia 6800, Nokia 2100 og spilltelefonen N-Gage.

Nokia N-Gage er en spesiallaget mobilterminal for spillfreaks. Det vil lansere skreddersydde javaspill til terminalen som kommer med fargeskjerm ute i butikkene i februar 2003

Nokia 6800 er en skikkelig meldingsdings som har et fullstendig bokstavtastatur som kan brettes ut. Nokia 6800 har fargeskjerm, e-poststøtte, en FM stereoradio er innebygget, i tillegg til java- og MMS-støtte. Telefonen er av tobåndstypen og forventes på markedet i Europa, Afrika og Asia i løpet av første kvartal 2003. Komplett.no setter lanseringen til 28. februar og prisen til 4500 kroner.


Nokia 3650 (bildet øverst - til høyre for ingressen) er selskapets nye kameratelefon med en ny design, videoinnspilling og -avspilling, MMS, Java- og Symbian-programmer og stor fargeskjerm. Ifølge nettbutikken MPX vil telefonen komme i salg 4. februar og koste 4100 kroner. Komplett.no setter lanseringen til 28. februar.

Nokia 7250 er den nye motetelefonen - den kommer med integrert digitalkamera (CIF), har naturligvis MMS- og javastøtte, FM-radio og fungerer i tre mobilnett (triband). Kommer i handel over hele verden i løpet av første kvartal 2003.

Verdens minste og letteste GPRS-telefon er salgsargumentet for den tredje nykommeren, Nokia 6100. Foruten GPRS tilbys det også her MMS-støtte og triband (GSM/GPRS 900/1800/1900). Telefonen kommer trolig i salg før det blir februar og vil koste 4350 kroner.

Mobilen for den aktive kaller Nokia sin fjerde nyhet, modell 5100. Her gjelder også triband-funksjonalitet, fargeskjerm, java- og MMS-støtte pakket inn i en moderne design "created to inspire people with an active leisure lifestyle", ifølge vaskeseddelen. Kommer på markedet i første kvartal neste år. Komplett.no setter lanseringen til 28. februar og prisen til 3500 kroner.

Nokia 8910i handler om tre ting; stil, stil og stil. Her er det dyre materialer, blant annet titan, som omslutter trådløs-teknologien. Her er MMS, java, Bluetooth, HSCSD og GPRS i to bånd (GSM 900/1800) og den skal komme i salg i Europa, Afrika og Asia i løpet av første kvartal 2003.


En ny billigtelefon er det også funnet plass til for MMS-brukerne: Nokia 2100 skal tilbys de som kanskje ikke føler seg så sterk på nymotens teknologi men som gjerne vil prøve seg likevel. Her er det muligheter for meldingsformidling i tale og tekst. Også denne modellen skal komme i handelen i første kvartal 2003. Komplett.no setter lanseringen til 28. februar og prisen til 1300 kroner.

Til toppen