ANALYSER

Vi vil velge utstyret selv

Norske arbeidstagere vil ikke bli prakket på mobiltelefoner og PC-er av sjefen.

21. sep. 2011 - 14:54

TØNSBERG (digi.no): Ansatte i norske bedrifter vil ikke lenger la arbeidsgiver bestemme hvilken mobiltelefon og datautstyr de skal bruke på jobben. Det fremgår av en undersøkelse Synovate har gjennomført for EDB ErgoGroup. Undersøkelsen blir fremlagt på IT-tinget, som EDB Ergogroup arrangerer i Tønsberg onsdag og torsdag denne uken.

77 prosent av de spurte svarer at de helst vil velge mobiltelefon selv i stedet for å la arbeidsgiveren bestemme for dem. Om lag 60 prosent svarer at de vil velge PC og nettbrett selv.

Gartner har tidligere slått fast at eget utstyr er best på jobb.

    Les også:

– Det er en klar trend at folk nå forventer at de selv kan velge utstyret de skal bruke på jobb, og de ønsker også å bruke dette utstyret privat. Arbeidstakerne adopterer i dag ny teknologi raskere enn hva arbeidsgiver kan tilby. Deres private bruk av telefoner, internett og teknisk utstyr er i ferd med å bli en drivkraft i teknologien som brukes på arbeidsplassen. Slik var det ikke tidligere, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB ErgoGroup.

Mjøs mener norske arbeidsgivere bør ta disse signalene på alvor og peker på at mange i tiden fremover vil ha behov for å oppdatere sine IT-strategier knyttet til dette området.

– Mens norske forbrukere har modnet teknologisk, er norske virksomheter overmodne i forhold til å ta dette fenomenet inn over seg, sier Mjøs.

Det er bare 17 prosent av de spurte som sier at de vil at arbeidsgiveren bestemmer hvilken mobiltelefon de skal ha. Seksti prosent vil bestemme hvilken PC de skal ha, mens 34 prosent vil gjerne at sjefen skal bestemme. Det er omtrent det samme for nettbrett, der 57 prosent vil bestemme selv og 29 prosent sier det får være opp til arbeidsgiver.

Den høyeste andelen som ønsker å velge selv er blant menn, folk med høyere utdanning og personer under 40 år.

De fleste som svarer at de ønsker å velge selv, oppgir at det er mulighet for å velge noe som er tilpasset deres private bruk som er viktigste årsak. Mange svarer også at de mener de har bedre oversikt over hva de trenger, enn det arbeidsgiver har.

Mellom 20 og 30 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de synes arbeidsgiveren er dårlig eller litt dårlig til å tilpasse seg den teknologiske utviklingen innen nettbrett, sosiale medier og nettbrett.

Når det gjelder hva arbeidsgiveren har av kunnskaper innen PC, som EDB Ergogroup skriver i en pressemelding, er det bare 15 prosent av de spurte i undersøkelsen som mener deres arbeidsgiver har dårlig oversikt over dette området.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.