BEDRIFTSTEKNOLOGI

Via lanserer mobil prosessor

Via Technologies tar opp konkurransen med blant annet Transmeta og Intel når selskapet nå kommer med en liten laveffektsprosessor for små, bærbare PCer.

8. juli 2003 - 14:28

Via Technologies nye x86-kompatible prosessor for bærbare datamaskiner, Via Antaur, ble lansert i dag. Prosessoren skal være liten av størrelse - høyden er bare 1,5 mm, mens det maksimale effektforbruket skal være så lavt som 11 watt ved en klokkehastighet på 1 GHz. Nominell effekt skal være 8 watt. Med så lavt effektforbruk er også varmeutviklingen lav, slik at behovet for aktiv kjøling skal være minimalt.

    Les også:

Prosessoren kommer i første omgang i en 1 GHz-utgave og er utstyrt med en 16-trinns pipeline, støtte for SSE multimedieinstruksjoner og 64 kB fullhastighets sekundært hurtigminne. Den skal også være utstyrt med en avansert løsning for "branch prediction", det vil forutsigelse av resultatet ved forgreninger i koden. Prosessoren inneholder også en slumptallgenerator for bruk i forbindelse med kryptering.

Sammen med prosessoren vil brikkesettet UniChrome CLE266 fra Via benyttes. Dette støtter DRR266-minne og er utstyrt med en MPEG-2-dekoder, 5.1 surroundlyd, høyhastighets USB 2.0-porter og Fast Ethernet-kontroller.

Bærbare PCer som tar i bruk Antaur vil komme på markedet i Kina om kort tid, og i USA og Europa i fjerde kvartal i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra