VIA slår hardt tilbake mot Intel

VIA slår tilbake med et dobbelt motsøksmål mot Intel, for patentbrudd og for oppførsel i strid med Taiwans konkurranseregler.

VIA Technologies er Taiwan-produsenten som slo til med et brikkesett for P4-prosessoren og høyytelses DDR-minne uten å avklare en patentstrid med Intel. Intel reagerte med et søksmål for å forsvare det selskapet mener er dets lisensrettigheter.

Svaret fra VIA er klart og kontant. VIA hevder at Intel bryter VIA-patenter, ikke bare i det nye brikkesettet i845 (se artikkelen Intel brikkesett for P4 og gammeldags minne), men også i selve P4-prosessoren. I tillegg stevnes Intel for brudd på Taiwans lover om fri konkurranse. VIA mener Intel legger lovstridige hindringer i veien for omsetningen av de nye brikkesettene. Intels påstand om at VIA bryter fem ulike Intel-patenter avvises.

Selv om flereTaiwan-produsenter av hovedkort skal nøle med å bruke VIAs nye brikkesett for P4 og DDR-minne, hevder VIA at brikkesettene går unna som planlagt.

Noen observatører mener at hensikten med motsøksmålet er å trekke Intel inn i forliksforhandlingene. En tilsvarende strid i 1999 mellom VIA og Intel om brikkesett til Pentium III-prosessoren, ble løst gjennom et forlik året etter.

Til toppen