BEDRIFTSTEKNOLOGI

VIA utfordrer med firekjernet prosessor

Skal være betydelig mer strømgjerrig enn konkurrentene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mai 2011 - 09:48

VIA Technologies introduserte i slutten av forrige uke selskapets nye QuadCore-prosessor, en firekjernet brikke som ifølge selskapet skal ha rekordlavt effektforbruk.

Brikken, som er klokken til 1,2 GHz, skal ikke trekke mer enn 27,5 watt. Dette skal være minst 21 prosent mindre enn de firekjernede prosessorene som finnes på markedet i dag.

Brikken er x64-kompatibel og støtter VIAs Adaptive Overclocking-teknologi, som bidrar til å øke klokkehastigheten ytterligere når det er mulig og behov. Den har maskinvarestøtte for virtualisering og kryptering.

Den nye QuadCore-prosessoren leveres med 4 megabyte L2-cacheminne og støtter V4-bussen klokket til 1333 MHz.

VIA QuadCore består av to  silisiumbrikker som er satte sammen på et kretskort. Til sammen tilbyr brikkene fire prosessorkjerner.
VIA QuadCore består av to silisiumbrikker som er satte sammen på et kretskort. Til sammen tilbyr brikkene fire prosessorkjerner. Bilde: VIA Technologies

Prosessoren er produsert ved å sette sammen to silisiumbrikker som hver er utstyrt med to Isaiah-kjerner. Prosessoren måler 21 x 21 millimeter og er pinnekompatibel med flere tidligere VIA-produkter. Den vil bli vist fra under Computex-messen i Taipei i månedsskiftet mai/juni, men vil først komme på markedet i større volumer i tredje kvartal.

VIA, som har en markedsandel på omtrent 0,3 prosent, henvender seg til en nisjemarked med typisk små og strømgjerrige pc-er og miniservere.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.