BEDRIFTSTEKNOLOGI

VIAGra-tall fra Telenor

Telenor-konsernet gjør opp første kvartal med et rekordstort overskudd. Det sterke resultatet (før skatt) på 10,6 milliarder kroner kan hovedsakelig tilskrives gevinsten fra salget av tyske VIAG Interkom.

9. mai 2001 - 08:57
Telenor ASA



Viag Interkom GmbHNetto rentebærende gjeld ved utgangen av første kvartal var 20,5 milliarder kroner, som er en reduksjon på 20 milliarder kroner fra årsskiftet.Esat Digifone

Gevinstene før skatt ved salg av andelene i VIAG Interkom og Esat Digifone var for hver av dem 10,7 milliarder kroner.

Telenor Mobile Communications kan skilte med en markert økning i såvel driftsinntekter som resultat i årets første tre måneder. Driftsinntektene i den norske mobilvirksomheten har økt med 23 prosent i forhold til samme periode i fjor, og selskapene i den internasjonale mobilvirksomheten skryter av å ha "fortsatt sterk vekst i abonnement og driftsinntekter".


Telenors andel av abonnementene i de tilknyttede og felleskontrollerte mobilselskapene var 3,5 millioner ved utgangen av første kvartal - en økning på 2,1 millioner sammenlignet med samme periode i fjor.

Skjerpet konkurranse til tross, Telenor har fremdeles en enormt stor markedsandel innen sluttbrukermarkedet for fasttelefoni. Konsernets markedsandel er 73 prosent (inkludert Telenor Internett) målt i antall trafikkminutter for fasttelefoni ved utgangen av kvartalet - det vil si på nivå med tallene ved siste årsskifte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra