ViaSat bokser provoserer Canal Digital ,

Digital-TV leverandøren ViaSat har lykkes godt med å konvertere sine analoge brukere over på digitale plattformer. Grunnen er at selskapet har sendt ut gratisbokser til sine gamle kunder, noe Canal Digital ikke liker.

Digital-TV leverandøren ViaSat har lykkes godt med å konvertere sine analoge brukere over på digitale plattformer. Grunnen er at selskapet har sendt ut gratisbokser til sine gamle kunder, noe Canal Digital ikke liker.

Krangelen mellom Canal Digital og ViaSat fortsetter. Onsdag skrev den svenske nettjenesten Ekonomi24.se at ViaSat har lykkes godt med å konvertere sine analoge kunder til digital.

Ifølge den svenske bransjeorganisasjonen Digital Forum vil 200.000 svensker ha en digital parabol. 150.000 av disse vil ha ViaSat som følge av at de har fått gratisbokser fra selskapet.

Det er disse gratisboksene som er stridens kjerne. Grunnen er at da ViaSat skulle konvertere sine brukere fra analog til digital, bestemte selskapet seg for å sende ut gratis set-top bokser til sine såkalte Gold kunder.

Denne utsendelsen har ikke startet enda i Norge, men har kommet godt i gang i Sverige og Danmark. Disse boksene har bare en kortplass, og er ifølge Canal Digital, i praksis bare åpen for ViaSat sine kanaler.

- Vi liker ikke dette, og ser på systemet til ViaSat som propritært, sier Svein Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital Norge.

- Vi har snakket med standardiseringsorganet Nordig om dette, og de er negative til ViaSats fremstøt. Men Nordig har ikke mye makt i denne saken, sier Davidsen som sier at både Canal Digital og ViaSat har vært i møte med kulturdepartementet angående denne saken.

Davidsen er ikke redd for at markedsframstøtet til ViaSat vil true Canal Digital i Norge. - Vi har en meget god markedsposisjon i Norge, siden vi var tidligere ute enn ViaSat, sier Davidsen som tror at kundene vil kreve at set-top boksene blir åpnet for alle tilbyderne og kanalene.

Tidligere i år kranglet de to selskapene om noe av det samme temaet. Den gangen ville ikke ViaSat sende ut kort og Cam til markedet, mente Canal Digital. ViaSat mente at dette var på grunn av at Canal Digital ikke ville gi dem tilgang til TV2, som ViaSat mener de hadde krav på.

Selskapene ble enige om denne tvisten.

Til toppen