Viasat får erstatning for boksekamp på pub

Mike Tyson vs. nasjonalhelten Brian Nielsen ble vist ulovlig på mange utesteder i Danmark i fjor. Nå får Viasat erstatning. I Sverige sliter imidlertid selskapet mer med TV-piratene.

Mike Tyson vs. nasjonalhelten Brian Nielsen ble vist ulovlig på mange utesteder i Danmark i fjor. Nå får Viasat erstatning. I Sverige sliter imidlertid selskapet mer med TV-piratene.

I forbindelse med boksekampen mellom Brian Nielsen og Mike Tyson den 13. oktober 2001 viste mange danske utesteder kampen uten å ha kjøpt rettighetene til kampen som ble sendt på pay-per-view/betal-per-kikk.

Det var satellittoperatøren Viasat i Danmark som satt med rettighetene og solgte kampen til danske TV-seere og i etterkant har Scandinavian Organisation Against Piracy (STOP) klart å løse de fleste sakene utenom det danske rettsapparatet.

Enkelte har det imidlertid blitt rettssaker av, og de tre første har nå fått en rettslig avgjørelse. Det melder Viasat i et nyhetsbrev.

En virksomhet i København må punge ut med 56.000 kroner, en annen i Vejle med 23.800 danske kroner og en tredje i Hvalsø må betale Visat 25.000 kroner. I tillegg ble det inngått et forlik i Århus hvor Viasat fikk erstatning på 75.000 danske kroner, noe som sannsynligvis er langt mindre enn hva hvert enkelt utested fikk inn i Tuborg-omsetning den kvelden.

- Viasat er meget tilfreds med domstolavgjørelsene. De var helt som vi forventet dem. Selv om vi ser frem til å hente inn flere penger i de kommende rettssakene, er vi stadig klare for at avgjøre sakene uten rettens innblanding. Da kan virksomheter og enkeltpersoner spare penger på advokatomkostninger og rettsomkostninger, og vi får pengene hurtigere inn, sier informasjonssjef i Viasat, Niels Jørgen Langkilde, i nyhetsbrevet.

Like heldige har imidlertid Viasat ikke vært i hjemlandet Sverige. Der vant Flashback Media Group første runde av en pirat-TV-sak som dreier seg om markedsføring av piratkort.

I midten av oktober meldte trioen Com Hem, Senda og Viasat inn en sak til den svenske Markedsdomstolen, hvor de hevdet at Flashback hadde et stort antall tekstannonser som annonserte for piratkort for digital-TV.

Men på grunn av en klønete formulering, det vil si en formell feil i grunnlaget for kravet om et midlertidig forbud mot markedsføringen, ble saken returnert til de tre i midten av november. Det skriver Dagens Media.

Markedsdomstolen sier imidlertid at partene kan sende inn et nytt krav, forutsatt at den såkalte "borgensförbindelse" er i orden. De vil si at de tre TV-selskapene må stille opp med skikkelig kausjon og sikkerhet før kravet kan behandles av Markedsomstolen.

Til toppen