ViaSat vil ha samtaler med storkanalene

Satellitt-selskapet ViaSat vil gå i samtaler med blant andre TV 2 om rett til å sende kanalen når selskapet går over til digital-TV plattform. Per i dag har Canal Digital en eksklusiv avtale med TV 2.

Det er hard kamp om satellitt-innhold blant de to aktørene på markedet- ViaSat og Canal Digital.

Blant annet har Canal Digital en eksklusiv avtale med TV 2 om å sende kanalen, slik at man må være kunde av Canal Digital for å kunne se TV 2 på parabol.

Dette har ikke ViaSat likt noe særlig og har som mottrekk stengt ute Canal Digital fra sine Set-top bokser som går ut til kundene.
Les mer om krangelen:
Satellitt-krangel fortsatt fastlåst
Satellittkrangel kan velte digital-TV-arbeidet
På mandagens møte i den nordiske standardiseringsorganisasjonen Nordig møttes de to kamphanene til diskusjon. I en pressemelding fra ViaSat går det frem at selskapet nå ønsker å innlede forhandlinger med alle de nordiske storkanalene, som TV 2, NRK, Sveriges Television med mer.


Grunnen til dette er at ViaSat nå har gått med på å følge Nordig sin standard for digital plattform.

- I de nærmeste ukene vil ViaSat møte samtlige selskaper for å formalisere og avslutte avtalene for å sikre at våre brukere får tilgang til disse kanalene så fort som mulig, sier Per Normann, operasjonell sjef for ViaSat Plattform.

Han sier i en kommentar til digitoday.no at disse kanalene har sagt at dersom ViaSat vil støtte Nordigs standarder vil de være åpne for samarbeid.

Canal Digital var ikke tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte i dag morges. Selskapets administrerende direktør i Norge, Svein Erik Davidsen, sier at ledelsen i selskapet skal ha et møte i dag for å finne ut hvordan de skal takle situasjonen.

Canal Digital har tidligere krevd at TV3 er en tilsvarende kanal som TV 2, hvilket ViaSat ikke er enig i. Canal Digital er ikke villig til å vike fra sin eksklusive avtale med TV 2, om ikke det kommer noe i bytte fra ViaSat. For eksempel TV3. Så langt har ViaSat sett på TV 2 som en såkalt Public Service-kanal, som skal være åpne for alle.

Les mer om: