Video iPod klar for Norge

Apple har lansert femte generasjon iPod, med musikk, bilder og video.

Apple har lansert femte generasjon iPod, med musikk, bilder og video.

Ved et stort arrangement i San Jose i California har Apple lagt fram sin høstkolleksjon, med ny iPod, nye iMac G5 og iTunes 6 med 2000 musikkvideoer, kortfilmer og episoder fra kjente amerikanske tv-serier.

Den nye iPod er femte generasjon av multimediespilleren, bare en drøy måned etter iPod nano som solgte i en million eksemplarer på 17 dager.

Den nye iPod har en skjerm på 2,5 tommer, og leveres ellers i svart eller hvitt. Med 30 GB disk skal veilende norsk pris være 2790 kroner (inklusiv mva). Modellen med 60 GB koster 3690 kroner. På 30 GB-modellen varer batteriet i opptil 14 timer, mens 60 GB-utgaven kan spille i opptil 20 timer. Begge leveres med blant annet bæreveske og CD med iTumes-programvare for Mac og Windows.

Med den største disken skal man kunne lagre opptil 15 000 musikkspor, 25 000bilder eller over 150 timer video.

Den nye multimediespilleren kan brukes til musikk, lydbøker, lydpodcaster, video-podcaster, hjemmevideoer, musikkvideoer og populære tv-serier, heter det i pressemeldingen fra Apple. Gjennom iTunes 6 får man tilgang til mer enn 2000 musikkvideoer og seks animerte kortfilmer fra Pixar. Det meldes dessverre at musikkvideoer foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge, og at tv-seriene bare kan nås fra USA.

    Les også:

Til toppen