ANALYSER

Video-søk er stereoider for Google

Filmtjenesten Youtube knuser Yahoo og er nå den nest største søkemotoren, ifølge Comscore.

Google vokser seg stadig sterkere i det amerikanske søkemarkedet. Nå viser ferske tall fra Comscore at de får god drahjelp fra videotjenesten Youtube.
Google vokser seg stadig sterkere i det amerikanske søkemarkedet. Nå viser ferske tall fra Comscore at de får god drahjelp fra videotjenesten Youtube.
19. des. 2008 - 14:15

Søk etter filmsnutter på nettstedet Youtube står nå for 25 prosent av alle Google-søk. De svært overraskende tallene gjelder for det viktige amerikanske markedet, og stammer fra analyseselskapet Comscore.

Deres siste rapport om søkemarkedet kom torsdag denne uken og viser hvor mange søk som ble foretatt på det populære videonettstedet. Dersom Youtube hadde vært en enkeltstående tjeneste, ville det vært verdens nest største søkemotor etter Google.

Selv om alle tallene som oppgis i denne artikkelen kun gjelder søk fra USA, understreker vi at vi ikke har sett lignende tall fra andre analyseselskaper.

Legger man tallene fra Comscore til grunn, innebærer det at flere søk utføres gjennom Youtube enn hos Yahoo.

Ifølge Comscore ble det foretatt 2,7 milliarder søk på filmtjenesten i november. Det er over dobbelt så mye sammenlignet med samme måned i fjor.

Google er fortsatt den dominerende aktøren med hele 63,5 prosent av søkene i forrige måned. Yahoo har en andel på drøyt 20 prosent, mens Microsoft ligger på tredjeplass med 8,3 prosent av søkemarkedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.