Videofoni-katalog for helsesektoren

Seevia-katalogen utvides til helsesektoren i både Norge og Danmark.

Videofoni-katalog for helsesektoren
Med videofoni kan man ta hverandre i hånden: Konsernsjef i Viju, Kurt S. Helland (t.v.) og administrerende direktør i Seevia, Jørn Mikalsen.

Seevia, leverandør av videofoni-katalogen med samme navn, har inngått to avtaler som innebærer at norske og danske helseinstitusjoner oppføres i katalogen.

Det innebærer at helseinstitusjonene enkelt kan se hvilke innen samme sektor som disponerer utstyr for videokonferanser, og de kan bruke Seevias tjeneste for enkelt oppsett av konferanser mellom brukere av katalogen.

Seevia ble lansert i juni i fjor, og passerte 5000 endepunkter ved årsskiftet. Da lanserte de samtidig en egen app for iOS (Apple) og Android, som gjør det enda enklere å etablere en forbindelse mellom to møterom.

Blant referansekundene er Difi (Direktoratet for IKT og forvaltning), som konstaterer at de økte bruken av sine mange videomøterom med 30 prosent etter å ha tatt i bruk Seevia.

Norske helseinstitusjoner kommer inn i katalogen gjennom en avtale med Viju som har en rammeavtale med Norsk Helsenett. I Danmark er det undertegnet en tilsvarende avtale med Medcom som drifter Sundhedsnettet.

Begge legger vekt på hvordan Seevia gjør det lettere å sette i gang en videokonferanse.

Den samme anerkjennelsen gis av Cisco, en stor leverandør av utstyr for videokonferanser.

– Det er ingen tvil om at Seevia er med på å senke terskelen betraktelig for å bruke videokonferanse på tvers av selskaper og organisasjoner, sier Henning Herdal, nordisk direktør i Cisco. – Det at man får samme katalogtjeneste på tvers av landegrensene innenfor helse og offentlig sektor, kan gi mange nye positive muligheter. Det er imponerende å se hva Seevia har fått til med sin teknologi.