Videokamera med linsen i en tråd

Samsung annonserte i dag et digitalt videokamera med et helt spesielt utstyr.

Samsung annonserte i dag et digitalt videokamera med et helt spesielt utstyr.

Samsung Nordic annonserte i dag at selskapet fra og med juli skal tilby det digitale videokameraet Sports Miniket på det nordiske markdet. Kameraet skiller seg ut fra massen ved at det følger med en ekstra, ekstern kameralinse som kobles til selve kameraet ved hjelp av en kabel.

Hensikten med dette er at brukeren skal kunne filme det vedkommende driver med, uten å måtte holde selve kameraet. Den eksterne linsen kan festes til brukerens støvel, hjelm, sykkelstyret eller på framgaffelen. Dette skal åpne for mer actionfylt filming, kameraet skal tåle en støyt siden det er utstyrt med et forsterket gummichassis.

Videokameraet måler 59 x 93 x 29 mm, omtrent som et svært tykt kredittkort, og veier 145 gram. Kameraet lagrer opptakene i flashminne og leveres i to utgaver, med enten 512 eller 1024 MB minne. Minnet kan bygges ut med et Memory Stick Pro-minnekort på inntil 4 GB.

    Les også:

Opptakene lagres i MPEG4-formatet med 720 x 756 pikslers oppløsning og 25 bilder per sekund. 1 GB minne skal holde til 60 minutter med videoopptak eller 18 timer med tale. Kameraet kan også spille av musikk lagret som MP3, brukes som stillbildekamera (800 x 600 pikslers oppløsning) eller som webkamera.

Kameralinsene er utstyrt med 10x optisk zoom.

Den enkleste modellen, VP-X105L, med 512 MB minne, vil i Norge ha en veiledende pris på 6390 kroner. Modellen med 1 GB minne, VP-X110L, vil koste omtrent 7190 kroner.

Til toppen