BEDRIFTSTEKNOLOGI

Videokonferanser inntar motebransjen

Tommy Hilfiger høster mer enn bare miljøgevinst fra nye Tandberg-installasjoner.

I det virtuelle prøverommet tilpasses nye design.Deltakere fra tre verdensdeler kan få innblikk i alle detaljer, uten å kaste bort tid på lange reiser.
I det virtuelle prøverommet tilpasses nye design.Deltakere fra tre verdensdeler kan få innblikk i alle detaljer, uten å kaste bort tid på lange reiser. Bilde: Marco Hofste
5. mai 2010 - 09:52

Motehuset Tommy Hilfiger har investert i videokonferanseutstyr fra Tandberg. I Amsterdam, New York og Hongkong er det installert spesielt tilpassede utgaver av Tandbergs mest avanserte system, Telepresence T3, slik at de framstår som virtuelle rom for prøving og tilpasning av nye moteklær.

Disse «virtuelle prøverommene» har tilleggsutstyr som mobile kameraer og storskjerm, samt opptaksmuligheter. Det betyr at designere kan vise fram nye forslag og diskutere endringer og tilføyelser, uten å måtte møtes fysisk.

Prøverommene kommuniserer med vanlige videokonferanserom av typen Telepresence T1 og Telepresence T3, i Amsterdam, New York og Tokyo. I tillegg kan ytterligere deltakere koples til på ad hoc basis fra andre steder i verden, gjennom alt fra pc med webkamera («videoøye») til videokonferansesal.

I en reklamevideo lagt ut på Youtube, forklarer representanter for Tommy Hilfiger at den økonomiske krisen i fjor tvang dem til å tenke nytt og innføre tiltak for å senke kostnadsnivået og effektivisere driften. I stedet for å sende ledere og designere til opptil 180 reisedøgn i året, var spesialinnredede virtuelle prøverom en åpenbar løsning.

Utenom den alltid like populære miljøgevinsten man høster ved å reise mindre, framhever Tommy Hilfiger fire avgjørende fordeler med virtuelle prøverom og videokonferanser:

  • Kostnadene kuttes vesentlig.
  • Prosessen for å utvikle og ferdig stille nye design forkortes drastisk.
  • De mobile kameraene gjør at alle deltakere får øyeblikkelig innblikk i alle de avgjørende detaljene som er nøkkelen til helhetlig god design.
  • Langt flere folk kan gjøres delaktig når nye plagg designes og tilpasses.

I motebransjen innebærer dette en konkurransefordel – innen konkurrentene plukker opp samme ide, og teknologien gjøres til en selvfølgelighet.

Forklaringen på hvorfor valget falt på Tandberg-utstyr er at Tandberg var best på å integrere teknologien i forretningsprosessen.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.